Anasayfa Haber Qualcomm’dan Windows RT Dizüstü Müjdesi!

Qualcomm’dan Windows RT Dizüstü Müjdesi!

Computex Taipei bünyesindeki toplantılar esnasında, Qualcomm’dan Rob Chandhok çok ilginç bir açıklamada bulundu. Bilindiği üzere şirketin Snapdragon S4 işlemcileri hayli yüksek potansiyele sahipler ve Microsoft’un yeni çıkacak olan Windows 8 işletim sisteminin RT sürümü de bu türden mobil işlemcilere yönelik hazırlanıyor.

Chandhok yaptığı açıklamada, hali hazırda firmanın Snapdragon S4 işlemcisini kullanan Windows 8 RT işletim sistemli dizüstü bilgisayarların bir başka firma tarafından fabrikada üretilmekte olduğunu bildirdi. Yani Qualcomm için bu işlemcinin potansiyeli artık kağıt üzerinde kalmaktan çıkmış ve gerçeğe dönüşmüş!

Tabii aslında bu çok şaşırtıcı değil. Intel ve AMD dışındaki firmaların yongalarını kullanan ve “smartbook” adı verilen yeni nesil bir dizüstü bilgisayar türü üzerinde birden fazla firma tarafından çalışma yürütülüyor. ASUS’un Tegra işlemcili Tablet 600 bilgisayarı hayli ilgi uyandırmıştı. Ayrıca Toshiba’nın Texas Instruments OMAP yongasını taşıyan, Windows 8 RT işletim sistemli bir prototipi olduğu da biliniyor.

Qualcomm Snapdragon S4 işlemcili Windows RT dizüstüleri kimin ya da kimlerin ürettiği henüz belli olmasa da, çok yakında birden fazla marka altında bu ürünleri raflarda göreceğimiz belli. Büyük ihtimalle Windows 8 resmi lansmanından sonra tüketicinin karşısına bolca çıkacaklardır.