Anasayfa Haber Apple: 365 Milyon iOS Cihazı Satıldı

Apple: 365 Milyon iOS Cihazı Satıldı

Apple, düzenlediği WWDC 2012’de iOS ile ilgili istatistikleri yayınladı. Bazılarıysa hayli ilginç…

Apple’ın düzenlemiş olduğu WWDC 2012’de pek çok Apple ürünü tanıtıldı. Ürün tanıtımlarının dışında da çeşitli bilgiler verildi Apple ile ilgili. Apple’ın iOS’ten sorumlu müdürü Scott Forstall’ın duyurduğu üzere şimdiye kadar 365 milyonun üstünde iOS cihazı satıldı.

Scott Forstall’ın belirttiği istatistiklere göre 365 milyon iOS cihazın %80’i iOS 5 kullanıyor. Ayrıca bir günde iOS 5 kullanıcılarına gelen toplam bildirim sayısı 7 milyar! Ve bu istatistiklere göre iOS 5’in yayınlanmasından bugüne kadar geçen sürede toplamda 1.5 trilyon bildirim iOS 5 kullanıcılarına ulaşmış durumda.

İstatistikleri açıklamaya devam eden Scott Forstall, iMessage’ın 140 milyon kullanıcı sayısına ulaştığını ve bu kullanıcıların günlük toplam 1 milyar mesaj attığını belirtti. Ayrıca iMessage ile gönderilen mesaj sayısının toplamda 150 milyara ulaştığını belirten Scott Forstall, Twitter ortaklığının sonuçlarından da bahsetti.

Scott Forstall’In belirttiğine göre Twitter, iOS desteği geldikten sonra 3 kat daha hızlı büyümüş durumda. iOS ile gönderilen tweet sayısı da  10 milyarı çoktan geçti. Bu tweet’lerin %47’sini de fotoğraflar oluşturuyor.

Son olarak kullanıcıların %75’inin iOS’ten “memnun” olduğunu belirten Scott Forstall konuşmasını noktaladı.