Anasayfa Haber Orcs Must Die 2 Detayları

Orcs Must Die 2 Detayları

İlk oyunun olumlu tepkileri üzerine ikinci oyun hakkında daha fazla detay resmi olarak açıklandı.

Tower Defense oyunları Plants&Zombies ile büyük bir patlama yaşamıştı. Ancak bu yükseliş, patlamanın kendisi gibi kısa sürede sona erdi. Bir çok flash oyun sitesinde görebileceğiniz bu oyun türü gittikçe daha da karmaşıklaşıyordu. Basit bir prensipte oynanan Tower Defense oyunlarının oyuncular tarafından bu kadar çok sevilmesi de buna etkili olmuş olsa gerek.

Bir kapıyı ya da önemli bir bölgeyi koruduğunuz TD oyunlarında, dalga dalga gelen güruhlara karşı savunma yapmaktasınız. Elinizde ki kısıtlı kaynak ile tuzaklar ya da oyunun amacı ne ise onunla alakalı binaları yerleştirip, savunmaya çekiliyorsunuz. Saldırandan çok savunan olmak, sırtımızı sağlam duvara yaslamak eğlenceli gelen kısımların başında geliyor.

Bu boşluktan ve açlıktan yararlanan Robot Entertainment, Orcs Must Die! ile 2011 yılında piyasaya sürülmüştü. Ustamızın ölümü ardından korumamız gereken Rift’in tüm sorumluluğu bizim üzerimize kalıyor. Oldukça şapşal ve garip bir espri anlayışı olan ana karakterimiz ile hem üzerimize saldıran orc, kobold ve ogre gibi yaratıklarla birebir mücadeleye giriyor hem de kurduğumuz tuzaklar ile koca kalenin koridorlarını onlara dar ediyorduk. Eğlenceli yapısı ve grafikleri ile beğeni toplayan Orcs Must Die! için bir devam oyunu geleceği ise kısa sürede site üzerinden duyurulmuştu.

İlk oyunun bittiği yerden devam edecek hikayede karakterimiz yanına bir yardımcı alarak orclara karşı olan amansız mücadelesine devam etmekte. İkinci oyun ile çok beklenen Co-op seçeneği de böylece eklenmiş oluyor. Bir arkadaşımızı da bu amansız mücadeleye dahil edebilme şansına artık sahibiz. Görüntülerden ve yeni sunulan fragmandan gördüğümüz kadarıyla bir çok yenilik oyuncuları bekliyor.

Weaver Cards adı verilen kartlar oyundan kaldırılarak yerine karakterimizi daha özel olarak geliştireceğimiz bir level sistemi getirelecek. Yeni bir hikaye üzerinden devam edeceğimiz oyuna elbette yeni düşmanlar eklenecek. Bunlar için kullanılabilecek büyüler, tuzaklar ve silahlarda her devam oyununda olduğu gibi çoğaltılacak. Resimlerden de anlaşılacağı gibi kapalı alanlardan, dış dünyaya açılmamız da olası haritalar hakkında bir fikir sahibi olmamıza olanak sağlıyor.

İlk oyuna sahip olanların, ikincisini de almasıyla birlikte bir çok hediye ile ödüllendirileceği Orcs Must Die 2 için herhangi bir yayımlanma tarihi açıklanmış durumda değil. Tahminen sene sonunda oyunun piyasaya sürüleceği ve devam edeceği düşünülmekte.