Anasayfa Haber Nokia Vertu’yu Satıyor!

Nokia Vertu’yu Satıyor!

Eğer Veru markasını hiç duymadıysanız şaşırmayın, Nokia’nın o dönemdeki baş tasarımcısı Frank Nuovo tarafından İngiltere’de kurulan bu markanın ürettiği telefonlar, kesinlikle sıradan tüketiciye hitap eden ürünler değil. Batı Avrupa pazarında satılan ultra-lüks cep telefonlarının yaklaşık % 60’ı bu markayı taşıyor.

Ancak her modeli kıymetli metaller ve taşlarla süslenmiş, fiyatları özel uçak seviyelerine yaklaşan bu telefonlar anlaşılan Nokia’ya o kadar da para kazandırmıyor, çünkü firma bir süredir Vertu markasını elden çıkarmaya çalışıyordu. Bazı firmalar markayla ilgilenseler de, sonradan tekliflerini geri çekmişlerdi.

Son haberlere göre ise İsveçli bir özel fon yönetimi firması olan EQT Partners AB bu markayı Nokia’dan devir almak üzereymiş. Nokia’nın bu satıştan yaklaşık 250 milyon dolar civarında bir gelir elde etmesi bekleniyor. Ne var ki bu rakam hızla kan kaybeden firmayı kurtarmaya yetmeyebilir. Her ne kadar yeni Lumia serisi ile büyük bir başarı yakalamış olsa da, Nokia yine de kâra geçebilmiş değil ve hızla para kaybetmeye devam ediyor. Bazı uzmanlara göre Nokia’nın kasasındaki para 2013 yılında tamamen tükenecek. Ondan sonra ne olacağı ise çok şüpheli. Zaten büyük bir rekabetin yaşandığı mobil pazarında Nokia markasını satın alacak birileri çıkar mı, orası da çok tartışmalı.