Anasayfa Haber Dünyanın İlk Thunderbolt Anakartı MSI Z77A-GD80 Şimdi Intel sertifikalı!

Dünyanın İlk Thunderbolt Anakartı MSI Z77A-GD80 Şimdi Intel sertifikalı!

MSI Z77A-GD80 Anakart Thunderbolt Sertifikalı
MSI Z77A-GD80 Anakart Thunderbolt Sertifikalı
MSI Z77A-GD80 Anakart Thunderbolt Sertifikalı
MSI Z77A-GD80 Anakart Thunderbolt Sertifikalı

Basit ve kablo karmaşasından uzak Thunderbolt tasarımı

Dünyanın ilk Thunderbolt destekli anakartı MSI Z77A-GD80, Intel’in tam onayından geçti. Böylece MSI, Intel Thunderbolt sertifikasına sahip seçkin üreticiler arasında da yerini almış oldu. MSI ayrıca Thunderbolt yongasını anakarta entegre ederken gösterdiği titizlikle hem kablo karmaşasını, hem de hatalı yerleştirilmiş kritik hataların, gevşek kabloların ve konnektör sorunlarının da önüne geçiyor. Çift portlu çözümlerle Z77 platformunun genel performansını etkileyen tıkanmalara sebep olan ve sertifika sahibi olmayan markaların aksine, tek portlu Thunderbolt halihazırda anakartlar için geçerli tek çözüm.

Intel, MSI Z77A-GD80’ye Thunderbolt sertifikası verdi.

Pazarda Thunderbolt destekli ilk anakart ürününe sahip olan MSI, artık bu çözümü Intel sertifikası ile güçlendiriyor ve Thunderbolt cihazlarla en iyi uyumluluğu sunuyor. MSI Z77A-GD80 anakart ile ilgili bilgi Intel’in thunderbolttechnology.net web sitesinde de yer alıyor. Zorlu MIL-STD-810G testlerinden de geçen Military Class III bileşenler ile donatılmış

MSI Z77A-GD80, Thunderbolt sertifkası ile daha da güçleniyor.

Thunderbolt Bağlantısı
Thunderbolt Bağlantısı

Üstün Thunderbolt performansı

Intel Thunderbolt denetleyici, MSI anakartlarda yoğun bant genişliği sunan bir yongadır. Mümkün olan en yüksek performans ve esneklik için, MSI Z77A-GD80 üzerinde tek portlu Thunderbolt kullanıldı. Böylece hem Thunderbolt cihazlar, hem de USB3.0, SATA 6Gbps gibi tümleşik cihazlar ihtiyaç duydukları bant genişliğine sahip olabiliyorlar. Harici bir kart veya çift portlu cihazlar genellikle cihazların devre dışı kalmasına ((PCI Express, USB 3.0, Firewire) veya yetersiz bant genişliği nedeniyle performanslarının düşmesine neden olmakta ve ödediğiniz paranın karşılığını alamamanıza neden olurlar.

Tüm bağlantılar için Tek bir Kablo

MSI Z77A-GD80 üzerindeki Thunderbolt arayüzünün en büyük avantajlarından biri de, 6’ya kadar cihaz ve bir Thunderbolt görüntü arabirimini zincirleme olarak tek bir kablo üzerinden bağlayabilmenize olanak tanımasıdır. MSI mühendisleri tarafından anakarta tam entegrasyonu yapılan Thunderbolt yongası, böylece en yüksek sinyal kalitesi ve kararlılığı sağlarken konnektör bağlantı hataları veya harici kartların neden olduğu kurulum problemlerini de ortadan kaldırıyor.

 

Z77A-GD80 Teknik Özellikler

İşlemci Desteği LGA 1155 Soketli 2. ve 3. Nesil Intel® Core™ i7 / Core™ i5 / Core™ i3 / Pentium® / Celeron® işlemcileri destekler – OC Genie II ile 4.2 GHz (Kilitsiz “K” işlemciler)
Yongaseti Intel® Z77 Express yongaseti + Intel® Thunderbolt™ denetleyici
Bellek 4 adet DDR3 DIMM (2800 MHz’e kadar)  Max 64GB
Görüntü Mini-DisplayPort, HDMI / D-Sub
Ses THX TruStudioPRO – 7.1 Kanal
Lan 10/100/100 Mb/s Intel Gigabite LAN
SATA desteği 2x SATA 6Gb/s (RAID desteği)
2x SATA 6Gb/s
4x SATA 3Gb/s (RAID desteği)
USB 2x USB 3.0 dahili
2x USB 3.0 arka panel
6x USB 2.0 dahili
4x USB 2.0 arka panel
PCI Express 3x PCI Express Gen3 x16
4x PCI Express Gen1 x1
Çoklu
GPU
Desteği
3’lü AMD CrossFire
2’li NVIDIA SLI