Anasayfa Haber Acer’dan Açıklama: Microsoft Yakında Tablet Yapmayı Bırakır

Acer’dan Açıklama: Microsoft Yakında Tablet Yapmayı Bırakır

Microsoft Surface Tablet Steven Sinofsky
Microsoft Surface Tablet Steven Sinofsky
Microsoft Surface Tablet Steven Sinofsky
Microsoft Surface Tablet Steven Sinofsky

Microsoft Windows 8 işletim sistemli Surface tableti duyurdu, Acer “Uzun sürmez” dedi! Peki açıklamanın ardındaki gerçekler neler?

Acer’ın kurucusu Stan Shih yaptığı açıklama ile dikkatleri üzerine çekti. Microsoft’un Surface tablet bilgisayarı duyurmasını izleyen bu açıklama şöyle “Microsoft kendi markasını taşıyan tablet bilgisayarlar ile üreticileri Windows 8 tablet bilgisayar üretmeye teşvik etmek istiyor. Amacı Windows 8 tablet ürünlerine olan talebi arttırmak ve ardından bu işten çekilerek işi iş ortaklarına bırakmak.”

Bu açıklamanın ardında elbette Google örneği var. Microsoft gibi bir yazılım şirketi olan Google, Android işletim sistemi kullanan Nexus cep telefonunu kendi markasıyla satışa sunmuştu. HTC’nin üretiiği Nexus cep telefonlarını Samsung gibi devlerin atılımları izledi. Bugün Samsung ve HTC, Android cep telefonu piyasasında en önemli isimler olarak dikkat çekiyor. Acer’ın kurucusu Stan Shih de Microsoft’un taktiğinin aynı olduğunu düşünüyor.

Steve Ballmer’ın onayladığı Microsoft Surface tablet projesinden herkesle birlikte haberdar olan Acer’ın da diğer iş ortaklarının da Microsoft’tan önceden haber almadığı biliniyor. Stan Shih’in de Microsoft’un oyun planıyla ilgili detaylı bir bilgiye sahip olması oldukça zor görünüyor. Bu yüzden bu açıklamanın ne kadar doğru, ne kadar yanlış olduğunu zaman gösterecek diyebiliriz.