Anasayfa Haber LG ve Phillips’ten Smart TV Girişimi!

LG ve Phillips’ten Smart TV Girişimi!

LG ve TP Vision önderliğinde başlatılan Smart TV Alliance girişimi bugün itibariyle resmen basına duyuruldu. TP Vision bu girişimde Phillips TV’yi temsil ediyor. Girişimin ana amacı, piyasada gittikçe yaygınlaşan Smart TV cihazları için herkesin kullanabileceği, ortak bir uygulama geliştirme paketi oluşturmak.

Son bir kaç yıldır gittikçe daha fazla miktarda satılan Smart TV türü televizyonlar, kurulan uygulamalar sayesinde tüketiciye çok daha fazla işlev sunuyorlar. Ne var ki her markanın kendi eko-sistemini oluşturmak için gösterdiği çaba, bu platformlara uygulama geliştiren kitleyi çok zor durumda bırakıyor.

İşte bu sebepten dolayı LG’nin başını çektiği bu girişim başlatılmış. Burada amaç tüm Smart TV platformlarında rahatça çalışabilecek bir ortak yazılım standardını oluşturmak ve uygulama geliştirenlere bunun için gereken SDK’ları (Software Developer Kit – Yazılım Geliştirme Kiti) sağlamak.

Smart TV Alliance henüz çok yeni olmasına karşın, pek çok televizyon üreticisinin şimdiden bu girişime hayli olumlu yaklaştıkları söyleniyor. Alliance tarafından yayınlanacak olan ilk SDK ise çok yakında internet üzerinden ücretsiz olarak uygulama geliştiricilere sunulacak. HTML 5 ve benzeri teknolojileri içerecek olan SDK sayesinde yazılacak olan uygulamalar, platform farkı gözetmeden tüm Smart TV cihazlarında çalışabilecek. 2013 yılında çıkacak olan televizyon modellerine yönelik olarak hazırlanacak olan bir sonraki SDK 2.0 ise yeni yıl itibariyle piyasada olacak.