Anasayfa Haber Windows Phone 8

Windows Phone 8

 

Windows Phone 8’in sistem özellikleri ve detayları kullanıcı bilgisine sunuldu.

Microsoft, yazılım çıkarmadan önce bunun betasını ve kodlarını kullanıcılarıyla seve seve paylaşan bir firma. Geleceğin telefon işletim sistemini hazırlayan Microsoft buna Windows Phone 8 adını verdi ve hiç bir şeye benzemeyeceğini iddia ediyor. Şimdiden Nokia başta olmak üzere Samsung, HTC gibi önemli firmalar Windows Phone 8’e karşılık sistemlerini güncelleme kararı aldı.

Dikkat Çeken Özellikler:

  • Çift işlemcili donanımlara destek vermekte. Ancak diğerlerinden farkı bir işlemciyi kapatıp sadece diğerinin üzerinden çalışabiliyor ya da diğerini yardımcı işlemci olarak ayarlayabiliyor.
  • 720p formatı dahil, bir çok ekran çözünürlüğünü desteklemekte.
  • Micro SD desteği sayesinde, kullanıcı bilgilerini istediği zaman taşınabilir hale getirebilecek.
  • NFC(Near Field Communication – Yakın Bağlantı Hattı) adı verilen özelliği sayesinde telefon bir kredi kartı gibi kullanılabilecek. Destek veren yerlerde, nakit para yerine bir elektronik cüzdan görevi görecek.
  • Kullanıcı isteğine göre ayarlanabilecek detaylı ara yüz.
  • Girilen web sitesinde bulunabilecek virüslere karşı uyarı programına sahip olacak.

Ayrıca görüntülü arama desteği yanı sıra Skype gibi konferans programlarını da destekleyecek. Şu an dahil piyasada bulunan ve bulunacak olan aplikasyonları destekleyeceği belirtilen telefon, harika yazılımı sayesinde bir çok oyunu da avuç içinize sığdıracak.

Windows Phone 8’in en vurucu noktası ise Windows 8 işletim sistemi ile birebir uyumlu çalışacak olması. Ortak yazılmış C ve C++ dilleri sayesinde telefonunuzu ve bilgisayarınızı ortak biçimde kullanabileceksiniz. Windows firması bu durumun IOS ve Android gibi işletim sistemi kullanan telefonların, bilgisayarlar ile çıkardığı sorunlara bir çözüm olabileceği düşüncesinde. Donanımsal ve yazılımsal olarak birbirini tanıyacak bu iki cihaz, bir anda süper ikili olarak piyasayı sallayabilir.