Anasayfa Haber iPhone 5 ile Eski Aksesuarlar Çöpe Gidiyor…

iPhone 5 ile Eski Aksesuarlar Çöpe Gidiyor…

Apple Logo

Apple LogoApple kullanıcıları yeni gelen standart ile eski aksesuarlarını çöpe atmak zorunda kalacak. İşte Apple’ın en son sürprizi…

Apple yeni iPhone modeli için yepyeni bir bağlantı standardına geçiyor. Klasik 30 pinli bağlantılar, yeni iPhone ve muhtemelen takip eden iPad, iPod gibi ürünlerde hiçbir işe yaramayacak. Yeni Apple bağlantı standardı 19 pin’li olacak.

Apple sadece pin sayısını değiştirmekle kalmıyor, bu bağlantı kablosunun iki ucuna da birer yonga yerleştiriyor. Apple bu sayede yeni kablo üzerinde tam kontrole sahip olacak, Apple’dan başka hiç kimse patent ihlali yapmadan kablo üretemeyecek ve satamayacak. Apple müşterileri de eski kablolarını çöpe atıp yeni bir kablo satın almak zorunda kalacak. Eski Apple ürünleriyle yenilerini evinde ya da işinde bulunduranlar ise her iki kabloyu da tutmak zorunda kalacaklar. Cep telefonlarında MicroSD bağlantı standart hale gelirken, farklı adaptörler ve kablolar yüzünden oluşan teknoloji çöplüğünün azalması beklenirken Apple yine kendi yolundan gitmeyi tercih ediyor.

Yeni kablonun iyi yönlerine bakacak olursak ortaya çıkan bilgilere göre bu “19 Pin Connector” daha küçük olacak ve yeni cihazların daha ince olması sağlanabilecek. Bunun yanında manyetik olarak tutunarak daha sağlam bir bağlantı sağlayacak.