Anasayfa Haber Dans Ettiren Ayakkabılar

Dans Ettiren Ayakkabılar

Dans Ettiren Ayakkabılar, en beceriksizi bile sahnelerde şahlandırıyor.

Kings of Convenience adlı alternatif müzik grubunun I’d Rather Dance With You şarkısı aklıma kazınmıştır.  Seninle konuşmaktansa dans etmeyi tercih ederim sözleriyle ve melodisi ile büyüleyen bir parçadır. Şarkıyı söylemek ve dans etmekten çekinenlerdenseniz GroundWave Shadow Trainers yardımınıza koşuyor.

Prototip olarak hazırlanmış olan bu ayakkabılarda ivme sensörleri(accelerometer) mevcut. Bu sensörler bir yazılım aracılığı ile telefonunuza bağlanıyor ve hareketlerini algılıyor. Yapacağınız her dans hareketi, dönüşler ve eğer yapabiliyorsanız taklalar programa yükleniyor. Hareketlerinizin ne kadar başarılı olduğu bilgisi de program vasıtasıyla size geri gönderiliyor.

Loughborough Üniversitesi Tasarım Bölümü’nde okuyan Tom Skyes tarafından yapılan bu ayakkabılar ona James Dyson Vakfı Bursunu kazandırmış. Tüm yazılımı ve donanımı kendisi hazırlayan Tom Skyes ” Günlük yaşamda kullanmaktan çok çocukların sosyal hayata adaptasyonu ve dans hareketlerini öğretmeyi amaçlıyorum ” açıklamasında bulundu.

90ların ayakkabılarından esinlenerek hazırladığı ürün, fiziksel çalışmayı da desteklemekte. Wii gibi konsolların hareket algılayıcı sensörleri oyun oynamaya ve kas hareketlerini etkilemeyi amaçlarken, Skyes’ın bu icadı dans etmeyi farklı bir şekilde öğretiyor.