Anasayfa Haber Tesla S Nihayet Yolda!

Tesla S Nihayet Yolda!

Uzun süredir beklenen Tesla S en sonunda resmen piyasaya çıktı.

Aynı zamanda SpaceX firmasının da sahibi olan Elon Musk tarafından kurulan Tesla, küçük çapına rağmen ürettiği elektrikli otomobiller ile dünya otomotiv devlerinin yüzünü kızartmaya devam ediyor. Firmanın uzun süredir üzerinde çalıştığı Tesla S lüks sedan modeli geçen gün yapılan bir basın toplantısıyla resmen piyasaya sürüldü.

Tesla S pek çok açıdan rakipsiz bir model denebilir. Herşeyden önce dört kapılı lüks sedan sınıfında bir otomobil, elektrikli araçlar üreten diğer firmaların arasında buna doğrudan rakip olabilecek bir seri üretim modeli henüz pek yok. Araç farklı batarya seçeneklerine sahip olarak satışa sunuluyor, bu paketler menzili olduğu kadar fiyatı da doğrudan etkiliyor. Üst model batarya paketi araca 500 kilometreye yakın bir menzil sağlarken, beraberinde sunulan lüks seçenekler de fiyatı seçilen modele bağlı olarak 100,000 doların üzerine çıkarabiliyor.

Tesla S’in ön panelini oluşturan ekranların gücünü Nvidia veriyor.

Ancak yüksek fiyatına rağmen Tesla S şimdiden yok satıyor, üretim bandından çıkacak olan ilk seriler çoktan siparişleri doldurmuş ve müşterileri de hayli zengin ve ünlü isimlerden oluşuyor. Aracın genel konfor ve teknoloji özellikleri dikkate alındığında bu pek şaşırtıcı değil. Aracın kontrol panelini iki adet büyük boyutlu LCD ekran oluşturuyor ve bu ekranların ardında Nvidia’nın Tegra teknolojisi yatıyor.