Geçtiğimiz günlerde bir iddiaya göre Microsoft’un kendi telefonunu üretebilme ihtimalini ortaya çıkarmıştı. Görünüşe bakılırsa bu ihtimal artık yok.
Nomura’nın finansal analisti Rick Sherlund’ın raporuna göre Microsoft’un kendi Windows Phone 8 telefonunu üretme gibi bir ihtimali vardı. Microsoft’tan meraklı bir şekilde Windows Phone 8 telefon bekleyenlere maalesef kötü bir sürprizimiz var.
Windows Phone yetkilisi Greg Sullivan, verdiği bir demeçte böyle bir planlarının henüz olmadığını ve Microsoft’un donanım sektöründeki odak noktasının şimdilik Surface ile sınırlı oluğunu belirtti.
Microsoft’un Surface tanıtımının ardından olası bir mobil cihaz hareketinin daha iyi sonuç verebileceğini belirten piyasa analistleri, Microsoft’un Nokia ile yapacağı bir anlaşmanın işleri daha da kolaylaştıracağını ve her iki taraf için olumlu sonuç getireceğini belirtti.
Windows Phone 8’i üretecek olan ilk firmalar; Huawei, Nokia, HTC ve Samsung olarak belirlendi. Windows Phone 8 bu yaz sezonu piyasaya sürülecek.




