Anasayfa Haber iOS, Mobil Pazarın %65’ine Sahip

iOS, Mobil Pazarın %65’ine Sahip

Net Applications tarafından yapılan bir araştırmaya göre Apple’ın iOS’i, mobil işletim sistemi pazarının %65’lik bir kısmına sahip

Android ve iOS’in son zamanlarda mobil pazarda iki lider olduğu artık herkes tarafından bilinecek hale geldi. Bu yükseliş süresince pazarın en popüler işletim sistemiyse her zaman Apple’ın iOS’i oldu. Android ile sürdürdüğü pazar payı savaşında ön sırada olan iOS’in pazarın yüzde kaçlık bir kısmına ev sahipliği yaptığını hiç düşündünüz mü?

Net Applications adlı bir şirketin yaptığı araştırmaya göre Apple’ın iOS’i, pazarın yaklaşık %65’lik kesimine tek başına hükmediyor. iOS’i, %20 ile Android ve %10 ile Java izliyor. Son yılların gittikçe popülerliğini kaybeden işletim sistemleri olan Blackberry ve Symbian ise sırasıyla %1.87 ve %1.49’luk pazar payına sahip. Windows Phone’un da içinde bulunduğu diğer işletim sistemleriyse %1.42’lik pazar payına sahip.

iOS ve Android işletim sistemleri hızla büyümeye devam ederken Java, Blackberry ve Symbian hızlı bir şekilde piyasadan silinmeye başladı. Öte yandan Windows Phone 8’in gelişiyle birlikte Windows Phone’un pazardaki payının artması bekleniyor.