Anasayfa Haber TESLA, Tamamen Elektrikli MERCEDES B-CLASS Geliştirecek

TESLA, Tamamen Elektrikli MERCEDES B-CLASS Geliştirecek

Tesla, tamamen elektrikli Mercedes B-Class geliştirecek

Amerikalı ünlü elektrikli otomobil üreticisi olan Tesla, Daimler’e elektrikli araç geliştirilmesinde yardım edecek. İlgili sözleşme bu sene ilkbaharda imzalanmıştı. Belirtildiği gibi ilk proje elektrikli B-Class olacak.

Autoevolution’un verdiği bilgilere göre Alman kompakt “pilli” otomobilin 2014 yılında lanse edilmesi bekleniyor. Aslında, iki firmanın anlaşmasına takiben ilk projenin A-class olması tahmin ediliyordu.

Portalın diğer verdiği bilgilere göre ilk projeler hibrid araç üzerindeydi ve aküler için jeneratör görevini yapacak içten yanmalı benzinli motor kullanılması planlanıyordu. Aslında bu yapı, akülerin tamamen boşalmasından sonra otomobilin menzilini arttırabiliyordu. Yalnız ilerideki safhalarda proje daha basit olan tamamen elektrikli araca döndü. Tesla Model S araçlarında benzer yapı kullanılmaktadır. Mercedes’in tek farkı – Tesla’nın kullandığı arkadan itişli yapıdan vazgeçip elektrikli motorların ön takıma güç vermesi olmuştur.

Tesla’nın günlerimizde iki farklı model elektrikli otomobil sattığını ve yeni elektrikli crossover geliştirdiğini düşünürsek yeni geliştirilecek olan B-class otomobillerin menzilleri de etkileyici olacak gibi görünüyor.

Daimler için elektrikli oto üretimi yeni bir fikir değil. Geçen sene Mercedes B-Class E-Cell Plus Concept otomobili Frankfurt’ta sergilenmiş ama projeye devam edilmemiştir.

Elektrikli oto pazarı gittikçe büyüyor. Bu günlerde bile yüzlerce hibrid veya tamamen elektrikli araç satılmaktadır. Avrupa ülkelerinde park yerlerinde ücretli şarj cihazları görmek artık kimseyi şaşırtmıyor. Bu durumda Türkiye’deki %100 elektrikli araçlar için vergi ve teşvik politikası bir merak konusudur.