Anasayfa Haber Facebook Cebinizi Kurcalıyor!

Facebook Cebinizi Kurcalıyor!

Küresel iletişimi ele geçirmeye çalışan Facebook akla zarar yöntemler deniyor!

Eğer iOS ya da Android işletim sistemli bir cep telefonu gönderiyorsanız ve telefonda Facebook uygulaması kuruluysa, cebinizden gönderdiğiniz e-postalar istediğiniz adrese gitmiyor olabilir. Bir süredir bu tuhaf durumla karşılaşan bazı kullanıcıların şikayetleri üzerine yapılan araştırmalar, Facebook’un çok ilginç bir oyun çevirdiğini ortaya çıkardı.

Büyük ihtimalle farkında değilsiniz ama, Facebook uzun bir süredir kendi alan adı eklentili e-posta hizmetini de yürütüyor. Ancak çoğu kullanıcı bu durumun farkında değil ya da çeşitli sebeplerden dolayı Facebook e-postası kullanmaktan kaçınıyor. Bu durum haliyle Facebook yöneticilerinin canını sıkıyor, çünkü en büyük rakiplerinden biri olan Google’ın Gmail hizmeti onların veri toplama ve bunu reklamda kullanma amacını baltalıyor.

Buna karşı bir girişim olarak ise insanları bilmeden de olsa Facebook e-posta hesaplarını kullanmaya mecbur bırakmayı deniyorlar. Bu bağlamda, Facebook uygulaması kurulu akıllı cep telefonlarında, girilen her yeni e-postanın adres kısmı kullanıcı uyarılmadan değiştiriliyor. Eğer girilen adresin bir Facebook hesabı varsa, çaktırmadan Facebook e-posta adresi de adres kısmına ekleniyor, hatta bazen diğer tüm adresler silinerek sadece Facebook adresine yönlendirme yapılıyor.

Tabii kullanıcıların haberi olmadan yapılan bu adres değişiklikleri ve yeniden yönlendirmeler, genellikle e-postaların kullanıcılar tarafından varlığı bile bilinmeyen Facebook e-posta kutusuna gitmesine sebep oluyor. Sonuçta Facebook açıp içini kurcalayacağı bir dolu e-postaya kavuşurken, kullanıcılar ise gönderdikleri mesajların neden asla yerine gitmediğini düşünerek deliriyor!

Facebook’un bu oyunu henüz tüm kullanıcılara oynamadığını ve iş ortaya çıkınca “teknik bir arıza” olduğuna dair yorumlar yaptığını da söylemek lazım. Söylenene göre bu durum bazı kullanıcıları etkilemiş olabilecek bir yazılım hatasıymış ve Facebook mühendisleri düzeltmeye çalışıyorlarmış. Tabii inanıp inanmamak size kalmış. Ama yine de gözünüzü açık tutmakta fayda var.