Anasayfa Haber Windows 8’e Geçmenin Bedeli Nedir?

Windows 8’e Geçmenin Bedeli Nedir?

Windows 8 işletim sisteminin fiyatı belli oldu.

Microsoft yakında çıkacak olan Windows 8 işletim sistemine geçmenin kullanıcılara getireceği maliyeti açıkladı. Bu açıklamaya göre Windows 8 resmen piyasaya çıktıktan sonra, 31 Ocak 2013 tarihine kadar sürecek olan bir promosyon dönemi başlayacak. Bu süre içinde sistemini Windows 8’e yükseltmek isteyen kullanıcılar, Windows.com üzerinden gerekli dosyaları indirip güncellemeyi yapabilecekler.

Bu promosyondan faydalanabilmek için tabii ki yasal bir kullanıcı olmak gerekiyor. Desteklenen işletim sistemleri ise Windows XP, Vista ve 7 olarak belirlenmiş. 40 USD karşılığında yeni işletim sistemini bilgisayara kurmak mümkün olacak. Windows 8’i mağazadan almak ise yine bu promosyon kapsamında 70 USD tutacak. Tabii bu fiyatların Türkiye’ye yansıyıp yansımayacağı henüz belli değil, fiyatlar burada farklı da olabilir.

Tabii olan bilgisayara yeni bir işletim sistemi kurmanın bir de donanımsal tarafı var. Windows.com üzerinden yeni işletim sistemini almak istediğinizde, sizi bir kurulum sihirbazı karşılayacak ve donanımsal uygunluk ölçümü yapacak. Eğer uygun bulunursanız, sihirbaz yeni işletim sistemini indirmek ve kurmakta size yardımcı da olacak.

Eğer işletim sistemini sıfırdan kurmak isterseniz, haliyle sabit diskteki tüm verileri kaybedeceksiniz, o yüzden kuruluma başlamadan önce yedekleme işlemini bitirmiş olmanız gerekir. Öte yandan eğer olan sistemin üzerine kurmayı seçerseniz, elde olan işletim sisteminin sürümüne bağlı olarak belirli veri ve ayarları aynen nakletme imkanı bulacaksınız.

Windows 7 kullanıcıları bu açıdan en şanslı olanlar çünkü bütün kişisel dosya, ayar ve uygulamaları aynen koruma imkanı bulacaklar. Windows Vista kullanıcıları ise sadece Windows ayarlarını ve belirli dosyaları aktarabilecekler. Windows XP kullanıcıları en şanssız olanlar çünkü onlar dosyalarının ancak bir kısmını aynen Windows 8 altına aktarabilecekler. Eğer istenirse bu sihirbazdan bir yükleme diski yazdırmak ya da Usb bellek üzerine kurulum dosyalarını yerleştirmek için de faydalanılabilecek.