Anasayfa Haber Aston Martin, Bir Milyon Hayranın İsteğine Göre Bir Supercar Üretti

Aston Martin, Bir Milyon Hayranın İsteğine Göre Bir Supercar Üretti

Aston Martin özel bir süper otomobil üretmiş bulunuyor. Aracın tasarımı, Facebook sayfasında bir milyon hayranı tarafından bırakılan yorumlardan geliştirilmiştir. Bu özel otomobile sosyal medyada bir milyon Aston Martin hayranı adına DB9 1M ismi verildi.

Geçen senenin Kasım ayında başlayan bir projede, Aston Martin hayranları bir seri test vasıtasıyla 1M projesinin gelişimine yön verme fırsatı buldu. Sosyal medyada özel araç için baz alınacak model bile seçildi, en çok oy alan araç Aston Martin DB9 oldu.

Bunun dışında Britanyalı firmanın mühendisleri Facebook kullanıcılarının bıraktıkları yorumlara göre bu mükemmel spor otomobil için Aero kod adlı özel body kit geliştirdiler. Jantlar için 20 inçlik benzersiz Silver Diamond işlemeli model seçilmiş. Firma yeni otomobilin geliştirilmiş iç detay resimlerini paylaşmadı, yalnız renk seçimi konusunda bilgi verildi. Araç “piyano lake” şeritleri içeren 2 farklı renkte hazırlanacak, Obsidian Black ve Spice Red.

Tüm görsel yeniliklere rağmen aracın kalbi değişmemiş; DB9 1M, 477 HP ve 600 nm tork üretebilen 6,0 litrelik 12 silindirli motor ile donatılmış. 6 vitesli otomatik vites kutusu ile 100 kilometreye  4,8 saniyede çıkıyor. Aracın hızlanması elektronik olarak 300 km/saat olarak sınırlandırılmış.