Anasayfa Haber Androidler Virüs mü Yayıyor ?

Androidler Virüs mü Yayıyor ?

Google ve Lookout firmaları olay ile yakından ilgilenmeye başladı.

Google ve Sophos firmasında ki görevliler, Android telefonların Yahoo Mail aracılığıyla bir sürü spam mail attığını farketti. Bir malware virüsü Android telefonlara bulaşarak, amansızca spam mail yollamaktaydı. Bulunan yönlendirme maili ise şu şekilde:

<[email protected]>.

Sophos firmasından Chester Wisniewski, bu yönlendirme mailini baz alarak kendi blogunda yazdığı yazıda ” Android kullanıcılar, telefonları için program indirirken kaçak sürümlerden ötürü trojan virüsü kapmış kopyalarını edinmekteler. Bu olayların daha çok Arjantin, Ukrayna, Pakistan, Jordan ve Rusya’da faal biçimde yaşandığını tespit ettik. Buradan indirilen virüslü parçalar Google Play’den alınmış kopyalar olmamakla beraber, dış marketten satın alınmış ürünler olduğu açıkça belli oluyor ” sözlerini sarfetti.

Burada elbette Sophos ve Google firmaları kullanıcılarına virüslü uygulamalar gönderilmekle suçlandı. Ancak açıklanan resmi bilgide virüsün kendisini, Yahoo’nun mesaj-ID’sine kopyalayarak sanki Android telefonlar için gönderilmiş bir mail olarak gösterdiği belirlendi. Bu olasılık dışında toplu bir Android virüsünün varolduğu ve birbirleri arasında dolaştığının iddiası da dikkat çeken tartışma konuları arasında. Yani virüsün Android telefonlardan çıkıp Yahoo Mail’e bulaştığı iddiası.

Son olarak Google sözcüsü ” Elimizde ki veriler bu spam mail sorunun Android sistemlerden kaynaklı olmadığını gösteriyor. Öte yandan baktığımızda, diğer bir seçenek virüsün sisteme bypass yaparak kendisini tanıtması ve gizlenmesi olacaktır. ” açıklamasında bulundu. Yahoo ise yetkili ağızdan yaptığı açıklamada olayı derinlemesine incelediklerini belirterek, detaylı bilgi vermekten kaçındı.

Büyük bir botnet sıkıntısı yaşayan Android sistemi, virüs ile başa çıkamazken firmaların belirsizlik içerisinde olması şaşkınlık yaratıyor.