Anasayfa Haber RIM Kumbaranın Dibini Kazıyor

RIM Kumbaranın Dibini Kazıyor

RIM iki Fransız yapımı iş jetinden birini satıyor, var mı alan?
RIM iki Fransız yapımı iş jetinden birini satıyor, var mı alan?

Research In Motion ayakta kalabilmek için tasarruf önlemleri almaya devam ediyor.

Blackberry telefonlarının üreticisi olan Research In Motion, büyük umut bağladığı yeni Blackberry 10 işletim sistemini önümüzdeki yıldan önce çıkaramayacak. Ne var ki kasadaki paranın gittikçe azalması ve hisse senetlerinin değerinin de devamlı olarak düşmesi, RIM yöneticilerinin o zaman kadar ayakta kalabilmek için ciddi tasarruf önlemleri almasını gerektiriyor.

Bu mâli yıl içinde yaklaşık bir milyar dolar tasarruf etmeyi hedefleyen firma, bu amaçla yaklaşık 5,000 kişiyi işten çıkaracak, ayrıca bazı tesislerinin de kapısına kilit vuracak. Bununla da yetinmeyen firma, üst seviye yöneticilere yönelik bazı kısıtlamalara da gitmeye hazırlanıyor. Şirketin iki özel iş jetinden birini satılığa çıkardığı gelen haberler arasında. Firmada Fransız malı Dassault marka iş jetlerinden iki tane var. Dassault Falcon 50EX modeli jet dokuz yolcu kapasiteli ve satılması durumunda firmaya altı ya da 7 milyon dolar tasarruf sağlaması bekleniyor. Dassault F900EX modeli diğer jet ise 14 yolcu kapasiteli ve şimdilik firmanın üst düzey yetkililerini tek başına taşımaya devam edecek.

Bazıların göre şirketin özel jetlerini satmaya başlamak, gerçekten de çok zor bir durumda olunduğunun göstergesi. Ancak herkes bu görüşü paylaşmıyor, kimileri şirketin bu kararı halkla ilişkiler manevrası olarak aldığını düşünüyor. Böylece 5,000 çalışanı kapı önüne koymaya hazırlanan RIM’in, tasarruf önlemlerini sadece çalışanlara değil, yöneticilere de yaydığını göstermek ve olası kötü reklamdan kaçınmaya çalıştıkları düşünülüyor. Ancak sebep ne olursa olsun, RIM’in çok ciddi bir krizde olduğu ve hayatta kalmak için mücadele ettiğini de kimse inkar etmiyor.