Anasayfa Haber NVIDIA Forumları Hacklendi!

NVIDIA Forumları Hacklendi!

Hacklenen ve bunun üzerine aniden kapatılan Nvidia forumlarından neler çalındı? İşte olup bitenler ve Nvidia’nın açıklaması…

Ekran kartı devi NVIDIA’nın forumları aniden kapandı. Şirket, forumda geçtiğimiz haftadan bu yana yükselen şüpheli trafiği araştırmaya başladığını ve bu araştırmanın uzun sürdüğünü açıkladı. Güvenlik konusunda açıklar ve şüpheli durumlar keşfeden NVIDIA, forumun nasıl hacklendiğini anlamaya çalışıyor.

NVIDIA, bu durumu kullanıcılarına haber vermeyi ve sebebini bildirmeyi ihmal etmedi. Peki bu hacklenme olayının araştırılmasından ortaya çıkanlar neler oldu? İşte hackerların ele geçirdikleri:

  • Kullanıcı isimleri
  • E-posta adresleri
  • Hashlenmiş şifreler
  • “About Me” yani “Hakkında” sayfası bilgileri…
Hakkında sayfasında kullanıcının adı, yaşı, doğum tarihi, cinsiyeti, yaşadığı şehir, ilgi alanları, e-posta ve site bilgileri bulunsa da bu bilgiler zaten halka açık olduğundan hackerlerın ele geçirmesi bir şeyi değiştirmiyor. Peki ya şifreler?

NVIDIA Forum yetkilileri neyse ki kendilerinden önceki pek çok büyük firmanın hatasına düşmemiş ve şifreleri düz metin olarak saklamamış durumda. Bütün şifreleri resetleyen yetkililer e-posta adreslerine yeni şifreleri atacaklarını belirttiler. Buna ilaveten aynı kullanıcı ismi ve şifreyi pek çok yerde kullananların da değişiklik yapması tavsiye edildi.