Anasayfa Haber Microsoft, NBC ile yollarını ayırdı.

Microsoft, NBC ile yollarını ayırdı.

Microsoft ve NBC’nin internet üzerinde ki ortaklığı sona erdi.

NBC News, bu sabah msnbc.com üzerinde tam hakimiyet elde ettiklerini belirtti. İnternet ortamında ortaklıkları süren NBC ve Microsoft’un iki büyük firma olarak aralarının açık olduğu medya tarafından biliniyordu. NBC, Microsoft’u kötü reklam yapmakla suçlamıştı. Böylece Microsoft’un elinde bulunan hisseler, The New York Times’a göre 300 Milyon Dolara NBC ailesinin eline geri döndü.

NBC’nin web sitesinden sorumlu başkanı Charlie Tillinghast ” Bir kaç şeyin ve web sitesinin urlsi değişecek hepsi o kadar. Geriye kalan herşey aynı kalacak “açıklamasında bulundu. Uzun lafın kısası, msnbc.com adını nbc.com’a bırakacak. ABD merkezli iletişim, medya ve kablolu tv firması Comcast‘ın sorumluluğunda olan NBC, msnbc ismini kullanarak bir kablolu yayın kanalı açacak.

Microsoft, 1996 yılında NBC ile 200 Milyon dolara anlaşmaya varmış ve %50 ortak olmuş. Geçen yıllar süresince Microsoft, NBC’e ait hisselerini tekrar satışa çıkardı ve 2005 yılına gelindiğinde NBC’nin elinde %82lik bir pay vardı. Bu ortaklığın bitmesiyle geriye kalan %12lik payda tekrar NBC firmasına dönmüş oldu.

Firma, web sitesi ve sosyal medya üzerinde tekrar hakimiyet kurması ardından olacakları merakla bekliyoruz. Ülkemizde de Doğuş Yayın Grubuna ait olan MSNBC adı, ilerleyen süreçte nasıl bir değişim yaşayacak merakla takip edeceğiz.