Anasayfa Haber İlk Android Oyun Konsolu Geliyor

İlk Android Oyun Konsolu Geliyor

Geçtiğimiz günlerde adı duyurulan KickStarter Projesi Ouya, istediği barajı çoktan aştı bile.

Ouya fikrini ortaya atan Julie Uhrman, Android Open Source kodlarını kullanarak oyun severlere yeni bir konsol kazandırmayı hedefliyor.Uzun zamandır oyun oynuyoruz ve artık daha iyisini yapabiliyoruz ” açıklamasında bulunan Uhrman projesi için maddi yönden destek bekliyordu. Bunun için bir çok proje fikrinin hayata geçirildiği KickStarter sitesinden bağış kampanyası başlattı ve kısa sürede istediği miktara ulaştı.

950.000 dolarlık bir rakam istenirken 3 günlük bir süre içerisinde 3 Milyon Dolarlık bir bağış topladı ve 5 Milyon Dolara doğru hızlı adımlarla ilerliyor. Bu da elbette ilerleyen süreçte Ouya’nın piyasaya sürüleceğini garantileyen bir nokta. İlk açıklamalara göre konsolun fiyatı 99$ olacak.

Oldukça basit bir fikirle çalışan Ouya sayesinde, konsolu TV’ye bağladığınızda Android işletim sistemi ile tüm olanaklara sahip olacaksınız.. Ouya, Android’i sadece cep telefonu ve tabletler için hazırlanan basit oyunlardan daha fazlası için kullanılabilir hale getirmek isteyen bir proje. Bir çok ücretsiz oyun Android işletim sistemli Ouya ile evinize girebilecek. Firma, Starcraft 2 ve League of Legends gibi son dönemin popüler oyunlarını da Ouya prototipinde çalıştırabildiklerini belirttiler. Konsolun başarısını gören bir çok büyük firma belki sadece Ouya kullanıcıları için özel oyunlar dahi piyasaya sürebilir.

Şu an için 99$ gözden çıkaran herkez 2013 Mart ayında Ouya oyun konsoluna sahip olacak. Fallout’un ve Interplay’in efsane ismi Brian Fargo ve Minecraft’ı yapan Notch gibi bir çok oyun yapımcısının desteklediği Ouya’nın sistemi de şu şekilde olacak:

  • Tegra3 quad-core işlemci
  • 1GB RAM
  • 8GB Dahili Hafıza
  • HDMI 1080p HD destekleyen Televizyon Bağlantısı
  • WiFi 802.11 b/g/n
  • Bluetooth LE 4.0
  • USB 2.0
  • Wireless bağlantılı kontrol kolları (İki analog çubuğu, d-pad, 8 aksiyon butonu, 1 sistem butonu) ve touchpad
  • Android 4.0 yazılım

Ouya’nın dizaynı konusunda da oldukça fazla kafa patlatılıyor. Fuseproject firmasından ödüllü Yves Behar, oyun konsolunun standart vidalarla ve parçalarla yapıldığını belirtti. Böylece oyun oynamanın yanı sıra cihazın içini açıp merak edenler veya tamir konusunda kendisine güvenenlere oldukça rahatlık sağlanacak. Kendi tasarımını yapmak isteyen donanım meraklıları bu sayede ürün üzerinden oynama yapabilecek. Ouya, kullanıcının istekleri doğrultusunda özel kasalar yapabileceğini de belirtiyor.

Konsolun kontrolleri de biraz Xbox kontrollerini hatırlatsa da, üzerinde özel olarak çalışıldığı ve oyuncu dostu olduğu belirtiliyor. Kontrolleri diğerlerinden farklı kılan ise üzerine adapte edilmiş bir touchpadinin bulunması. Bunun sayesinde kullanıcı konsol menüsünde ya da alakalı oyun içerisinde rahatlıkla hakimiyet kurabilecek.

KickStarter projesi’nin bitmesine 22 gün kala istenen bağış çoktan toplanılmış durumda. İstenilen doğrultuda bir çalışma sergilenebilirse Ouya, bir çok oyun firmasının akıllarındaki projelere taş çıkaracak, minimalistik ancak başarılı bir konsol olacağa benziyor.