Anasayfa Haber Samsung Galaxy S3 Isınma Sorunu

Samsung Galaxy S3 Isınma Sorunu

Samsung Galaxy S3
Samsung Galaxy S3

Samsung’un amiral gemisi akıllı cep telefonu Galaxy S3 ne kadar ısınıyor, performansı bundan nasıl etkileniyor? İşte cevaplar…

Samsung Galaxy S3
Samsung Galaxy S3

Samsung’un yeni cep telefonu Galaxy S3, 4 çekirdekli işlemcisiyle son derece hızlı olsa da benzeri akıllı cep telefonları gibi ısınıyor, ısındıkça da yavaşlıyor. Samsung’un Exynos 4 System on Chip işlemcisini kullanan S3’ün işlemcisi 1.4 GHz, dört çekirdekli bir A9 32 nanometre üretim teknolojisine sahip işlemcinin performansı oldukça başarılı. Isınma sorunun kaynağı ise Samsung Galaxy S3’e has değil, incecik bir kasaya hapsedilen bütün mobil işlemciler kısa sürede 40 derecenin üzerine çıkıyorlar. Sonuçta cep telefonu el yakmamasına karşın performansında bariz bir düşüş yaşanıyor.

Yapılan testlerde 40 derecenin üzerinde AnEBench’te 9650 ve Java’da 185 puan alan S3, 25 dereceye soğumasına izin verilirse aynı testlerde 9960 ve 280 puanı almakta zorlanmıyor. Kısacası ince ve çok çekirdekli bir cep telefonunda çok oyun oynamanın bedeli, telefon soğuyana kadar performansta düşüş olarak yansıyor.

Peki sadece Samsung mu? Hayır, benzer incelikte ve güçte bütün akıllı cep telefonlarında durum böyle. Yapılan testler HTC’ One X, One S modellerinde, LG Optimus 4X’te ve Samsung Galaxy S3’te aynı ısınma ve performans düşüşünün olduğunu gösteriyor.