Anasayfa Haber Steam, Linux için Hazırlanıyor

Steam, Linux için Hazırlanıyor

Linux kullanıcıları artık Steam üzerinden rahatlıkla alışveriş yapabilecek.

Geçtiğimiz salı günü, Valve firması, Linux işletim sistemlerine uygun Steam Platformu üzerinde çalıştıklarını belirtti. Diğer firmaların yanında bu Steam için büyük bir hamle olacağa benziyor. Steam’d Penguins adı verilen bir departman Valve içerisinde geçtiğimiz sene kurulmuş. Bu ekip Ubuntu 12.04 için detaylı ve tam bir Steam Platformu için çalışmalarına devam ediyorlar. İlk olarak Left 4 Dead 2’yi hazırladıklarını ve deneme süresince oyunun herhangi bir problemle karşılaşılmadığı belirtiliyor.

Bu elbette uzun bir süreç olabilir. Steam dahilinde binlerce oyun bulunuyor. Valve firması oyunlarını kolaylıkla Linux işletim sistemi için kodlayabilir. Ancak diğer firmaların nasıl bir politika izleyeceği bilinmiyor. Daha öncesinden EA Games ve Activision Linux için çalışmalarda bulunmuş olsa da Steam kadar detaylı bir plan yapmamışlardı.

Linux kullanıcıları uzun bir süre boyunca, çeşitli Windows ya da Mac emülatörleri ile Steam üzerinden oyun oynamaya çalıştılar. LinuxInsider’dan Billy PidgeonValve firması Steam’i bir çok platform üzerinde görmek istiyor. Elbette Linux üzerine yapacakları çalışmalar onları daha büyük başarılara götürecektir ” açıklamasında bulundu.

Steam’d Penguins, Ubuntu versiyonu için yaptıkları çalışmada, Linux kullanıcılarını unutmamış olacakları ki, ucu açık bir kodlama hazırlamaktalar. Böylece her kullanıcı platformu dilediği gibi kodlayabilme imkanı bulacak. Elbette Valve, çeşitli hırsızlık, korsanlık ya da yayın haklarını ihlal edecek durumlara göz yumdurmayacaktır.

Valve, çalışmaları hakkında detaylı bilgi vermekten kaçınıyor. Bu sebepten ötürü Steam’in Ubuntu işletim sistemi için ne zaman geleceği belirsiz.