Anasayfa Haber Uzay Gemisi Enterprise Müzelik Oldu

Uzay Gemisi Enterprise Müzelik Oldu

 

NASA’nın Uzay Gemisi prototipi Enterprise uzaya çıkamadı ama gelecek nesillere uzayı anlatabilecek.

NASA’nın uzay programı sırasında inşaa ettiği Enterprise, Columbia felaketinden sonra hurdacı dükkanının yolunu tutacak duruma gelmişti. Felaketin ardından bu tip uzay gemilerinin uzay programlarına uygun olmadığına karar verilmiş, Enterprise adlı Uzay Gemisi’de bir prototip olarak anılmaya başlanmıştı. Hatta 5 farklı uzay gemisi için yedek parçacı durumuna getirilmişti.

ABD’ye bağlı New York Intrepid Deniz, Hava ve Uzay Müzesi’nde gerçekleşek SpaceFest haftası için Samsung işbirliği ile Enterprise kendisine bir yuva bulmuş oldu. Geçici de olsa müzede sergilenecek uzay gemisi, hem müze sahiplerini hem de misafirlerini heyecanlandırmayı başarıyor. Samsung ayrıca, uzay gemisini kullanarak 75-inch ES9000 televizyonunun da tanıtımını yapmayı amaçlıyor.

Intrepid Müzesinin başkanı Susan Marenoff-ZausnerUzay Gemisinin müzemizde sergileniyor oluşu bizim için oldukça gurur verici bir durum. Heyecanımızı, gelecek olan misafirlerimizle de paylaşıyoruz. Buraya gelecek bir çok çocuk uzay ve uzay gemileri hakkında daha detaylı bilgilere sahip olabilecekler. Buna önayak olduğumuz için oldukça mutluyuz ” açıklamasında bulundu.

Uzaya gönderilmemiş olan Enterprise’ın dolaylı yoldan insanlara uzay ve uzay programları hakkında bilgi verecek olması elbette oldukça güzel bir haber. Uzay haftası boyunca müzede sergilenecek olan gemi, şimdilik uzun bir süre boyunca New York’ta ki yeni evinde kalacağa benziyor.