Anasayfa Haber Amazon, Londra’ya Yeni Merkez Kuruyor

Amazon, Londra’ya Yeni Merkez Kuruyor

 

Amazon, bir çok Yazılım ve Donanım mühendisinin bulunduğu ünlü caddeye kurulmaya hazırlanıyor.

Amazon.com, dünyanın en büyük satış sitelerinden biri. İleriye yönelik çalışmalar ve Avrupa’da ki ticarete daha fazla dahil olma politikası sebebiyle, Londra’da bulunan Silikon Kavşağı (Silicon Roundabout)’na yeni bir merkez kurma hazırlıkları içerisindeler. Silikon Kavşağı, Londra’da Old Street üzerine kurulmuş bir teknoloji alanı. Hükümet tarafından desteklenmiş Silikon Kavşağı’nda bir çok firmanın merkezleri bulunmakta.

Londra Belediye Başkanı Boris Johnson – ki kendisi Osmanlı’nın son dönemlerinde İngiltere’de Dahiliye Nazırlığı’na bağlı olarak gazetecilik yapmış Ali Kemal’in öz torunu Stanley Johnson’un oğludur – ” Amazon firmasının Londra’yı seçmesi oldukça gurur verici. Oylarını bizden yana kullanmalarından oldukça mutluyuz ve onlara teşekkürlerimizi sunuyoruz. Olimpiyatlar yaklaşırken tüm Londra’nın tüm gözü oyunlarda olmasına rağmen, biz burada ki çalışmalarımıza devam edeceğiz. Gelecek zamanda bir çok Londralının burada işçi olmasına olanak tanıyacağız ” açıklamasında bulundu.

Buna benzer şekilde Amazon sözcüsü Paula Byrne’da Amazon, yeni binasını Londra’ya kurduktan sonra bir çok işçi alımları yapacaklarını da üstüne basa basa söyledi. Amazon, internet alışverişinde ki en önemli firmalardan biri olmasına karşın Avrupa ticaretine katkısı oldukça az. Hatta ülkemiz başta olmak üzere, Balkan ülkeleri de dahil, Avrupa ülkelerinde bazı satışlar gerçekleştirilemiyor. Yeni merkezin Silikon Kavşağı’nda kurulması da, şirketin teknoloji çalışmalarını yakından takip edeceğinin habercisidir.