Anasayfa Haber Android’in Korsan Yazılımlarla Başı Belada

Android’in Korsan Yazılımlarla Başı Belada

Dead Trigger
Dead Trigger
Dead Trigger
Dead Trigger

Dünyanın en büyük mobil işletim sistemlerinden biri olan Android, son zamanlarda korsan yazılımlar yüzünden sorun yaşıyor.

Android dünya üzerinde iOS kadar popüler olan tek işletim sistemi ve haliyle büyük bir kullanıcı kitlesine sahip. Bu büyük kullanıcı kitlesinin farkında olan uygulama geliştiricileri de Android’e uygulama geliştirme konusunda sıkıntı yaşamıyorlar. Ancak son zamanlarda artan korsan uygulama indirme sayısının devasa boyutlara ulaşması Android’i zorlamakta.

Android üzerindeki en popüler oyunlardan biri olan Dead Trigger da bu korsan akımdan nasibini aldı. Madfinger Games tarafından geliştirilen ve neredeyse konsol kalitesinde olan bu oyun artık ücretsiz! Madfinger Games, Facebook sayfasından yaptığı açıklama ile oyunun artık Android cihazlarda ücretsiz indirilebileceğini açıkladı. Bunun nedeni olarak da Google’ın yeterli güvenlik önlemi almamasından kaynaklanan korsan kullanımı öne sürdü.

Bu korsan akımından rahatsız olan tek firma Madfinger Games değil. Sports Interactive, Appy Entertainment ve com2uS firmaları da bu durumdan şikayetçi. Açıklanan verilere göre Sports Interactive tarafından yayınlanan Football Manager Handheld’in Android sürümü her 1 adet orijinal indirmeye karşın 9 korsan indirmeye sahip. Appy Entertainment’in FaceFighter Gold oyunu ise korkunç bir şekilde 1 orijinal indirmeye karşın 70 korsan indirmeye ev sahipliği yapmakta. Oysa bu oran iOS’te sade 1 orijinal oyuna 3 korsan indirme olarak sınırlanmış durumda.