Anasayfa Haber Dropbox Kullanıcı Bilgileri Çalındı !

Dropbox Kullanıcı Bilgileri Çalındı !

Sanal depolama ve dosya düzenleme sitesi Dropbox’ta kullanıcı bilgilerine sızıldı.

Bir kaç gündür sosyal ağ üzerinde dolaşan asparagas haberlerin sonucunda Dropbox birincil ağızdan açıklama yaptı. Bir çok kullanıcının üyelik bilgilerine sızıldığı doğrulandı. Bir kaç hafta önce takip edilemeyen bir kaynaktan kullanıcıların isimleri ve şifreleri çalındı. Firma yaptığı açıklamada çalışanlarının da aynı sıkıntıdan muzdarip olduklarını bir çok Dropbox yöneticisinin de bilgilerine girildiği belirlendi.

Üyeliklerine sızılan kullanıcıları listeyen firma, yakın bir süreç içerisinde güvenlik önlemlerini arttıracağını da belirtti. Bir kaç hafta içerisinde yeni güvenlik önlemleriyle birlikte, şüpheli girişlere yönelik doğrulama sistemi aktif hale gelecek. Hali hazırda kullanılan sistemlerin tarihlerinin geçtiği belirlendi. Bu yüzden bir çok kullanıcının hesabına rahatça girilebildiği saptandı. Yeni uygulama ile birlikte kullanıcıların üyelik giriş hareketleri de onlara bir panel aracılığıyla sunulacak.

Dropbox konu hakkında yaptığı açıklama da, kullanıcılara farklı sitelerde aynı isimleri ve şifreleri kullanmamaları gerektiğini belirtti. Bir site çökertildiği zaman şifreler üzerinden diğer üyeliklere ulaşmanın daha kolay olduğunu eklediler. Bu sözler üyeliklerine sızılan kullanıcıların yüreklerine su serpti mi bilinmez ancak sitenin güvenlik önlemlerinin eski olması sorgulanmaya yeter de artar.