Anasayfa Haber Hotmail’e Elveda! Karşınızda Outlook.com!

Hotmail’e Elveda! Karşınızda Outlook.com!

 

Uzun süredir beklenen e-posta devrimi en sonunda gerçekleşti. İşte karşınızda Microsoft’un son bombası Outlook.com

Microsoft, son bir ayını bütün servislerini Windows 8 için özelleştirmeye adadı. Sırasıyla pek çok Microsoft servisi yeni isimlerine ve yeni görünümlerine kavuştu. Aralarında Office ve SkyDrive’ın da olduğu servisler yeni görünümlerine ve işlevlerine kavuşurken en son bomba Outlook.com oldu.

Outlook aslında Microsoft’un uzun yıllardır kullandığı bir e-posta uygulamasıydı. Ancak Outlook.com, bundan farklı olarak tamamen bir e-posta servisi olarak karşımıza çıkıyor. Geçtiğimiz günlerde Windows Live’ın resmen tarihe karışması ve yerine Microsoft Account’un yerleşmesiyle birlikte gözler Microsoft’un e-posta servisi Hotmail’e çevrilmişti. Ve en sonunda Microsoft bekleneni yaparak Hotmail ve Windows Live’ı tarihe gömecek Outlook.com’u hizmete sundu.

Tasarım

Tamamen Metro arayüzüne sahip olan yeni Outlook.com, yeni ve ferah bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Windows 8’i test etmiş kullanıcıların kolayca alışabileceği yeni arayüz oldukça kullanışlı. E-postalar arası gezmekten tutun da hesap ayarlarını düzenlemeye kadar her detay Metro arayüzüne ait.

Yeni Eklenti Sistemi ve Depolama Alanı

Eğer e-postalarla birlikte bolca fotoğraf ve video göndermeyi seven biriyseniz, Microsoft sizin için 300 MB’a kadar eklenti sınırı koymuş. Bunun dışında yeni eklenti sistemi size “slideshow” hazırlama ve belgeleri düzenleme imkanları sunuyor. Buradaki işin güzelliği ise bütün bu işlemleri yapmak için dosyaların tamamını bilgisayara indirmek gibi bir zorunluluğun olmaması. Ayrıca Microsoft kullanıcılara tamamen sınırsız depolama alanı sunuyor.

Sosyal Ağlar ve Kişiler

Yeni Outlook.com, Facebook ve Twitter başta olmak üzere pek çok sosyal ağda bulunan hesaplarınızı Outlook.com hesabınıza entegre etmenize olanak tanıyor. Bu ağlardaki arkadaşlarınız veya takip ettiğiniz kişilerin tam listesi ise “Kişiler” sekmesinde yerini alıyor. Etkileşimde olduğunuz profillerin tüm detaylarını tek bir çatı altında toplaması ise Outlook.com’u resmen bir sosyal ağ takip merkezine dönüştürüyor.

Kişiselleştirme

Sistemin Metro arayüzüne sahip olduğunu söylemiştik. Metro arayüzü son derece şık olmasının üstüne kişiselleştirilebilir olmasıyla da dikkat çeken bir arayüz. Bu arayüzü de şekillendirmek mümkün. Pek çok renk ile Outlook.com arayüzünü kişiselleştirmek mümkün. Ayrıca yeri ayarlanabilir olan “Posta önizleme” sistemi de Outlook.com’un “Posta” sekmesinde yerini alıyor.

Eski Hesaplar

Şu anda herkes için açık olan Outlook.com servisi eski e-postalarınıza ve kişilerinize erişimi de tam olarak sağlıyor. Yani “e-postalarımı ve kişilerimi kaybederim” derdi de ortadan kalkıyor. Microsoft, yeni Outlook.com’a geçiş için size iki seçenek sunuyor. Bunlar;

  1. Sıfırdan yeni bir e-posta servisi açmak.
  2. Hotmail hesabınıza Outlook.com ismi almak.

Eğer bu seçeneklerden ilkini seçerseniz tamamen sıfırdan yeni bir e-posta hesabına sahip olabilirsini. Bu yeni hesabı daha sonraları başka e-postalarla bağlamak ise mümkün. Eğer ikinci seçeneği seçerseniz var olan Hotmail veya Windows Live uzantılı e-postanıza ait verileriniz hiçbir yere kaybolmuyor ve yeni bir Outlook.com e-postasına sahip oluyorsunuz. Bunun için www.outlook.com adresinden hesabınıza giriş yapmanız ve Outlook ekibi tarafından gönderilen mail’deki “Yeni ID al” seçeneğine tıklamalısınız. Sonraki adımları yerine getirdikten sonra yeni bir Outlook.com hesabına sahip oluyor ancak hiçbir verinizi kaybetmemiş oluyorsunuz.