Anasayfa Oyun Left 4 Dead 2 Linux’ta Windows’tan Daha Hızlı!

Left 4 Dead 2 Linux’ta Windows’tan Daha Hızlı!

Left 4 Dead 2
Left 4 Dead 2
Left 4 Dead 2
Left 4 Dead 2

Valve’in çabaları meyva veriyor, Left 4 Dead 2, Linux üzerinde Windows’tan daha hızlı çalışıyor! İşte detaylar ve diğer oyunlar…

Valve’in Steam’i Linux için hazırlaması şüphesiz oyun dünyası için ilginç bir gelişme oldu. Durmadan yeniliklerle donanan Ubuntu işletim sistemi üzerinde yapılan testler de Valve’in Left 4 Dead 2 oyununun Windows üzerinde olduğundan daha hızlı çalıştığını gösteriyor!

Peki bu nasıl oluyor? Windows üzerinde Direct3D kullanan oyun, Linux temelli bir işletim sistemi olan Ubuntu üzerinde OpenGL kullanarak grafikleri çiziyor. Sonuçta Source oyun motoru OpenGL üzerinde daha iyi performans veriyor, doğal olarak da sadece Left 4 Dead 2’nin değil, OpenGL kullanan çoğu oyunun Linux platformunda Windows’taine göre daha fazla FPS vermesi, özetle daha hızlı ve akıcı çalışması beklenebilir.

Peki Ubuntu üzerinde başka hangi oyunlar olacak? Half Life, Counter Strike, Team Fortress, Portal gibi oyunlar, Valve’in çabalarıyla Linux üzerinde daha optimize çalışacak. Üstelik oyunun Windows ya da Mac OS X sürümüne sahipseniz, Linux’ta bir daha para vermeniz gerekmiyor, ücretsiz olarak hemen indirip oynamaya başlayabiliyorsunuz.