Anasayfa Haber Mobil SSD: Samsung En Hızlı NAND Flash’ı Seri Üretime Geçirdi!

Mobil SSD: Samsung En Hızlı NAND Flash’ı Seri Üretime Geçirdi!

Samsung eMMC Pro Class 1500
Samsung eMMC Pro Class 1500
Samsung eMMC Pro Class 1500
Samsung eMMC Pro Class 1500

20 Nanometre üretim teknolojisine sahip, en hızlı mobil NAND Flash seri üretimde: Samsung eMMC Pro Class 1500! İşte Samsung’un mobil SSD’sinin sunduğu yeni teknoloji ve özellikler…

Samsung’un yeni NAND Flash yongaları mobil pazardaki en hızlı SSD’ler olmak üzere seri üretime geçirildi. Samsung Bellek Üretim Planlama’nın Başkan Yardımcısı Jaehyeong Lee yaptığı açıklamada:

“64 GB Samsung eMMC Pro Class 1500’ün üretimiyle en üst düzeyde performans sağlayan mobil depolama çözümlerinin ortaya çıkışını duyurmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Samsung eMMC Pro Class 1500 en son eMMC standardında dünya çapında mobil cihaz üreticileri için ortaya çıkarttığımız bir ürün. Pazara en gelişmiş mobil depolama cihazlarını ve gelecek nesil standartları getirmeyi sürdürmek için araştırma ve geliştirme çabalarımıza kendimizden emin bir şekilde devam edeceğiz.

Bu yeni NAND Flash yongalar 20 nanometre üretim teknolojisine sahip ilk SSD bellekler olacak. Mobil alanda 16, 32 ve 64 Gigabyte kapasitelerde sunulacak olan Samsung eMMC Pro Class 1500, 64 GB’lık en kalın modelinde bile sadece 1.2 milimetre kalınlığında olacak. Cep telefonu ve tablet bilgisayarlar gibi mobil ürünler için geliştirilen yonga, cihazlara gömülü olarak gelecek. eMMC: Embedded Mumtimedia Card yani gömülü multimedya kartı anlamına geliyor.

Peki hızı nasıl? Rastgele okuma ve yazma performansı 3500/1500 IOPS (Input Output Per Second: Saniyede Giriş ve Çıkış), veri okuma hızı 140 MBps, veri yazma hızı ise 50 MBps olacak.

Samsung eMMC Pro Class 1500’ın en önemli özelliği 20 nanometrenin ötesinde en son JEDEC e-MMC v4.5 teknik gerekliliklerini yerine getiren ilk depolama çözümü olması. Samsung bu ürünü geliştirmeye devam edeceğini de açıkladı. Önümüzdeki günlerde çok daha hızlı ve teknolojik açıdan gelişmiş mobil belleklere sahip mobil cihazlar bizi bekliyor.