Anasayfa Haber Çin MMO Bazlı Dizilere Yasak Koydu !

Çin MMO Bazlı Dizilere Yasak Koydu !

Çin Hükümeti bir kez daha oyun severlere yasaklama getirdi.

Kısıtlamaları ile bilinen Çin Halk Cumhuriyeti, yeni bir takım kanunlar ile televizyon şovlarına da kısıtlama getiriyor. China Central Television (CCTV) 22 kanalıyla beraber kanunlara en çok uyan tv kanalı. Tabi bunda hükümetin kanalı olmasının da bir payı var. Tüm sezon boyunca asılsız tarih konularının işlendiği drama dizileri ve beyinleri sulatan aşk hikayeleriyle ün yapmış bir kanal. Geriye kalan bağımsız televizyon kanalları ise olabildiğince baskı altındayken farklı çalışmalar ortaya koymaya çalışıyorlar. Göze batmayan reality şovları, yarışmalar ve MMO bazlı diziler.

Chinese State Administration of Radio, Film and Television (SARFT) – Çin Radyo, Film ve Televizyon Devlet İdaresi bu yıl çıkaracağı yasaklar ile oyun severlerin en çok izlediği programlara yasaklamalar getiriyor. Başta reality şovlar olmak üzere bir çok tv kanalının ünlü dizilerine kısıtlama getirecek ya da kapattıracak uygulamaların yanında MMO bazlı dizilerinde kapatılacağı duyuruldu.

Çin’in ünlü MMO oyunu Sword of the Yellow Emperor’dan esinlenerek çekilen Rift in the Sky izleyicileriyle bir daha buluşamayacak. İlk sezonu daha tamamlanmadan ekranlardan kaldırılma tehlikesi ile karşı karşıya. Daha önceden SARFT, televizyonda zaman yolculuğu ve konuşan hayvanlarla ilgili yapılacak programlara da yasaklama getirmişti.

Şimdilik Çin Hükümeti’nin bilgisayar oyunlarına tamamen bir yasak getirmediği için sevinçliyiz. Ancak git gite artan baskının eseri olarak bir oyundan esinlenilmiş televizyon dizisinin yasaklanmasını da kınıyoruz.