Anasayfa Haber Anonymous, Demonoid’in Öcünü Alacak !

Anonymous, Demonoid’in Öcünü Alacak !

Ünlü Hacktivist grup Anonymous bir sonraki saldırılarının Demonoid’i kapattıran güçlere karşı olacağını belirtti.

Demonoid paylaşım sitesinin kapatıldığını bir süre önce sitemizden Demonoid Resmen Kapatıldı haberi altında sizlere duyurmuştuk. Amerika Birleşi Devletlerinde en çok ziyaret edilen 300 site arasında bulunan ve dünyanın en büyük dosya paylaşım sitelerinden biri olan Demonoid’in kapanması bir çok kullanıcısı tarafından üzüntüyle karşılandı. Bir çoğu paylaştıkları dosyalar sebebiyle kimliklerinin açığa çıkacağından korkuyorlar.

Demonoid, Ukrayna temelli bir kuruluş. Sitenin Ukraynalı yetkililer tarafından kapatılmasının ardından, site kurucularının Meksika’ya kaçtığı düşünülüyor. Interpol, yöneticilerin yakalanma emrini çoktan çıkardı bile. Hatta Meksika Polisi ile irtibata dahi geçildi. Ancak bu konuda ne kadar yardımcı olurlar bilinmez.

Anonymous’un hareketlerini ve duyurularını paylaştığı anonpr.net sitesinden bir duyuru hazırlandı. Şu an engellenmiş olmasına karşın bir saldırı hazırlık videosunu da Youtube’a eklenmişti. Site de yaptıkları açıklama da, Demonoid’in kapanmasından oldukça üzüntü duyduklarını ve gerekli olan saldırıyı siteye müdahele edenlere yapacaklarını belirttiler.

Anonymous yaptığı açıklamada “ Ukrayna Başbakan Yardımcısının Amerika Birleşik Devletlerine gittikten sonra bu olaylaırn yaşanması elbette dikkatleri çekiyor. Bu durum SOPA/ACTA için çalışan satın alınmış siyasetçilerin, özgür internet dünyasına yaptığı bir saldırıdır. Anonymous, özgür internetin sağladığı koşulları korumaya devam edecektir. Bu kapatma işleminden sorumlu olanlar bulunacak ve cevapları verilecektir. Gerekli görülürse site tekrar yayına sokulabilir. Sizden istediğimiz bize bu konuda tam destek göstermeniz ” sözlerine yer verdi.

İnternette dolanan saldırı haberleri şimdiden Ukrayna’da ki bir çok devlet sitesini tedirgin etmeye başladı. Anonymous’un yapacağı saldırı site dosyalarına saldırıp ele geçirmeye yönelik bir çalışma olmayacak. Siteleri işlevsiz hale getirmeye çalışacaklar. Bu da Demonoid sitesini kapattıran yetkililerin dosyalara el koymasına karşılık bir cevap olabilir.