Anasayfa Haber OUYA Nisan Ayında Piyasada!

OUYA Nisan Ayında Piyasada!

OUYA oyun konsolunun piyasaya çıkış tarihi önümüzdeki yılın Nisan ayı olarak tahmin ediliyor.

Herkesin bir sonraki Xbox ya da Playstation oyun konsolunun ne zaman çıkacağını sorduğu bir dönemde, konsol pazarına hiç umulmadık bir oyuncu daha girdi. Ünlü tasarımcı Yves Behar tarafından tasarlanan OUYA oyun konsolu, bir aydır Kickstarter üzerinde yürütülen kampanya sonucunda 8,5 milyon dolardan fazla para toplamayı başararak, üretime girmeye hazırlanıyor.

OUYA pek çok açıdan sıra dışı bir proje, Android işletim sistemli, Tegra 3 işlemci üzerine kurulu ve tamamen geliştirmeye açık bir platform olarak tasarlanan konsol, aynı anda dört game pad destekleyebilecek. Tabii Tegra 3 işlemcinin ne kadar yeterli olacağı halen tartışılıyor. Ancak pek çok oyun firması ilginç bir şekilde bu projeye resmen destek verdiklerini de açıkladılar. OnLive, Square Enix, XBMC, Vevo, Robotoki, Namco Bandai ve Plex gibi dev isimler, bu konsola yönelik projeler ürettiklerini bildirdiler.

OUYA’nın hem son tüketiciye yönelik standart modelleri, hem de geliştirici modelleri üretilecek. Bu konsolla ilgilenenler yakında internet üzerinden ön sipariş verme fırsatı da bulacaklar. Microsoft, Sony ve Nintendo gibi devlerin yanında bu yeni konsolun ne kadar başarılı olacağını kestirmek henüz mümkün değil. Ancak geliştirmeye son derece açık yapısının belirli bir kitleyi peşine takacağı umuluyor. Projenin ne kadar başarılı olacağını, destek vaad eden oyun firmalarının sözlerinde ne kadar duracaklarını ise ancak 2013 baharından sonra görebileceğiz.