Anasayfa Haber Tegra Satışları Nvidia’nın Yüzünü Güldürdü!

Tegra Satışları Nvidia’nın Yüzünü Güldürdü!

Nvidia bir yandan ekran kartı üretmeye devam ederken, Tegra işlemci satışlarından beklemediği kadar gelir elde etti.

Bugün Nvidia dendiğinde çoğu bilgisayar kullanıcısının aklına grafik işlemciler ve ekran kartları gelse de, gerçekte firmanın tek çalışma alanı bu değil. Özellikle son zamanlarda taşınabilir cihazlarda kullanılan işlemcilere artan yoğun ilgi ve ihtiyaç, Nvidia’nın Tegra serisi işlemcilerden gittikça artan miktarlarda kâr etmesine sebep oluyor.

Tegra işlemciler, özellikle de en son çıkan Tegra 3 serisi, her ne kadar piyasadan her zaman övgü toplamasa da, yine de tablet ve telefonlarda en çok kullanılan işlemcilerden biri olmaya devam ediyor. Satış rakamları öngörüleri de aşmış durumda ve Nvidia bu senenin ikinci çeyreğinde, Tegra satışlarından 1.044 milyar dolarlık gelir elde etmiş. Geçen sene aynı zamanda firmanın aynı pazardan elde ettiği gelir ise 1.016 milyar dolar, yani küçük de olsa bir artış söz konusu. Tabii bu satış rakamları sadede firmanın mobil işlemci pazarındaki payını ifade ediyor, ekran kartı piyasasındaki durum ise çok daha farklı.

Nvidia’nın bilgisayar grafik işlemcileri pazarındaki tek ciddi rakibi ATI markasını bünyesine katan AMD. Ve her ne kadar ikisi arasındaki rekabet iniş çıkışlarla devam etse de, Nvidia genellikle pazarda ağırlığını hissettiriyor. Ancak mobil işlemci pazarında çok daha fazla rakip var ve Nvidia’nın Tegra serileri de gün geçtikçe yaşlanıyor. Bu yüzden pek çok uzman, Nvidia’nın mobil işlemci konusunda büyük bir yeniliğe gitmezse, gelecek sene de aynı satış rakamlarını yakalayabileceğinden şüpheliler.