Anasayfa Haber Mobilde 20 Nanometre Devrimi: ARM ve Global Foundries El Ele!

Mobilde 20 Nanometre Devrimi: ARM ve Global Foundries El Ele!

Global Foundries
Global Foundries
Global Foundries
Global Foundries

Mobil işlemci ve GPU devi ARM, ileri teknoloji fabrikası Global Foundries ile birlikte 20 nanometre devrimini başlatıyor…

Dünyanın en önemli ve nadir yonga üreticilerinden Global Foundries, mobil işlemcilerle ünlü ARM ile işbirliği yapıyor. Sonuçta 20 nanometre üretim teknolojisi fabrikaya kazandırılıyor.

Cep telefonları, tablet bilgisayarlar gibi mobil cihazlarda 20 nanometre çok önemli bir gelişme olacak. Daha az enerji tüketen ve daha yüksek performans veren yongalar üretilebilecek. Global Foundries bu sayede 28 nanometre üretim tesislerinin kapasitesini arttırmak yerine geleceğe odaklanacak.

FinFET teknolojisi multigate transistör yani çok kapılı transistör teknolojisinin kapılarını açıyor. Intel tarafından geliştirilen Trigate transistör teknolojisi de FinFET’in bir alt ürünü. Bu yeni transistör teknolojisi önümüzdeki iki nesil teknolojinin temelini oluşturacak. ARM bir yandan da mevcut Mali GPU’ların ve Cortex işlemcilerin optimizasyonu ile ilgilenecek.

ARM ve Global Foundries’in diğer iş ortakları da yapılan çalışmalardan yararlanarak zaman ve paradan tasarruf ederek yeni 20 nanometre tasarımları daha hızlı bir şekilde ortaya koyabilecekler. Intel’in mobil işlemciler üzerinde çalışmalarını yoğunlaştırdığı bugünlerde, ARM mobil alanda rekabeti elden bırakmayacağını açık bir şekilde ortaya koydu.

Global Foundries hali hazırda ARM dışında AMD işlemci ve ekran kartlarının, Nvidia ekran kartlarının ve daha pek çok ileri teknoloji ürünü yonganın üretildiği bir merkez konumunu koruyor. İleri teknolojisine karşın fabrika, gereken büyük yatırımlar ve yeni teknolojilerin üretim süreçlerine uygulanmasına karşılaşılan zorluklar sebebiyle üretim miktarını talebe yetecek ölçüde arttırmak için devamlı mücadele halinde.

Global Foundries: Üretim
Global Foundries: Üretim