Anasayfa Haber AMD’yi Kim Alır? Samsung? Qualcomm? Yoksa Apple mı?

AMD’yi Kim Alır? Samsung? Qualcomm? Yoksa Apple mı?

AMD: Advanced Micro Devices

AMD kötü bir yıl geçirdi ve sorular yağmaya başladı: AMD’yi Samsung-Apple-Quallcomm üçlüsünden hangisi alacak? Peki doğru soru bu muydu? İşte cevabı…

AMD: Advanced Micro Devices
AMD: Advanced Micro Devices

AMD kötü bir yıl geçirse de yapılan hisse senedi satışları oldukça erken alarma sebep oldu, Intel’in karşısında yıllardır dayanan işlemci ve artık ekran kartı devi AMD o kadar kolay el değiştirmeyecek.

Dedikodular tamamen yalan çıkmadı, ARM pazarında oldukça başarılı işler yapan Quallcomm firması AMD’nin taşınabilir grafik işine ortak oldu. Öte yandan AMD’yi iddia edildiği gibi Samsung’un, Apple’ın ya da başka bir devin hemen satın alması ne mantıklı, ne de mümkün görünmüyor. AMD masaüstü pazardaki daralmadan şikayet etse de henüz elden ayaktan düşmüş değil. Kafa kafaya çarpışan Samsung ve Apple gibi devlere baktığımızda ise paralarını kendi üretimlerine yatırdıklarını görüyoruz. Her iki şirket de kendi yonga üzerinde sistem (System on Chip: SoC) geliştirme ve üretimlerini arttırmakla meşguller.

Sonuçta AMD kimseye satılmıyor, teknolojinin önemli isimlerinden bu büyük şirket bağımsız kalmayı sürdürecek; ancak bu esnada muhtemelen daralan masaüstü pazarın payını yutan Quallcom ile yakınlaşmasını ve iş birliğini geliştirecek. Doğru soru AMD’yi kimin satın alacağı değil, Intel de mobil pazar için çalışırken AMD’nin 2013 ve sonrasında bu büyüyen pazarda ne yapacağıdır.