Anasayfa Haber Intel’den SSD’lere Windows 8 Dopingi Geliyor!

Intel’den SSD’lere Windows 8 Dopingi Geliyor!

Intel SSD
Intel SSD
Intel SSD
Intel SSD

Intel’in SSD yeniliği Windows 8 ve doğru sürücülerle performans ve ömür konusunda büyük doping olacak! İşte ileri seviye kullanıcıların ilgisini çekecek SSD yeniliği…

SSD üretmesinin yanında firmware desteği konusunda sık sık yeni çalışmalarla adını duyuran teknoloji devi Intel, TRIM komutu üzerine yeniliklere hazırlanıyor.

RAID 0 konfigürasyonunda kullanılan SSD’ler için TRIM komutunu kullanıma sokmak isteyen Intel’in önünde bazı ufak engeller var. Ancak bu engeller Windows 8’in çıkışıyla birlikte ortadan kalkacak. Bu sayede TRIM command yani TRIM komutu destekli SSD RAID konfigürasyonlarında uzun vadede yazma performansında yaşanan düşüşün önüne geçilebilecek.

Daha önce mümkün olmayan bu sorun, tek başına çalışan AHCI olmadan TRIm komutunun açılamamasından kaynaklanıyordu. Bu özellik diskin fiziksel çalışmasını etkilediği için çözümü de zor oldu.

Intel’in SSD TRIM yeniliği Windows 8 işletim sistemi kullanan ve Z77 gibi yeni nesil Intel 7 Series yonga seti kullanan anakartlar üzerinde, RAID BIOS 11.5 sürümü ve üzerinde, Rapid Storage Technology (RTS) 11.5 sürümü ve üzerinde çalışabilecek. Bu noktada gerçekten profesyonel sistem toplayanların yüksek performanslı RAID SSD konfigürasyon kullanmayı planladıkları yeni bilgisayarlarda gerekli donanım ve yazılım yeterliliğinin olduğundan emin olmaları gerekiyor. Technopat olarak ileri seviye kullanıcıların ilgisini çekecek yeniliklerle de sizi SSD performans konusunda haberdar etmeyi sürdüreceğiz.