Anasayfa Haber 235 Milyon Kişi Facebook’ta Oyun Oynuyor

235 Milyon Kişi Facebook’ta Oyun Oynuyor

Facebook.com bir sosyal medya ağı olmasının yanında oyun severleri de barındırıyor.

Firmanın yaptığı açıklamaya göre geçen yıldan bu zamana yüzde 8.4lük bir büyüme var ve bu oran gitgide artıyor. İnsanların sosyal paylaşım yaptğı ve günlük hayatından kesitleri paylaştığı Facebook, oyunları ile de kullanıcılarının ilgisini çekiyor. Firma tarafından anlaşılan bir çok oyun şirketi kendi çalışmalarını kullanıcı beğenisine sunuyor.

Bu şirketlerin başında FarmVille, CityVille gibi oyunlarıyla ünlenen Zynga bulunuyor. Zynga’nın yaptığı oyunların basit olmasının yanında arkadaşlarla birlikte oynanabilmesinden ötürü oldukça popüler. Ayrıca Facebook’un Kredi sistemi ile oyun içi para satın alınabiliyor. Anlaşmaya göre Facebook bu oyun içi para sisteminden %30 pay alıyor. 235 Milyon kişinin hepsi oyunlar için para ödemese bile bu pay oldukça kazançlı olsa gerek.

Zynga, hedefini mobil oyunlara çevirdiğinden beri Facebook yeni atılımlar içerisine girdi. Google ve Apple’ın kendi sanal ortamlarından satışa koyduğu oyunlara karşılık yeni bir güncelleme sunuldu. App Store denilen uygulama sayesinde kullanıcılar bir çok oyunu rahatça satın alabiliyor, oynayabiliyor ya da paylaşabiliyorlar. Facebook’un yaptığı açıklamaya göre App Center, uygulamaya geçtiği ilk aydan bu yana 150 Milyon kullanıcı tarafından beğenilmiş. Facebook bir oyun devi olur mu bilinmez ama basit ve eğlenceli oyunları sayesinde kullanıcıların ilgisini ayakta tutmayı başarıyor.