Anasayfa Oyun İnceleme (Beta): M.A.R.S. İle Yenilikçi Bir Savaş Ortamına Adım Atın!

İnceleme (Beta): M.A.R.S. İle Yenilikçi Bir Savaş Ortamına Adım Atın!

Yayımcı: Gametolia | Platform: PC | Tür: MMOTPS | Çoklu Oyuncu: PvP – PvE

Farklı ve yenilikçi oyun M.A.R.S. diğer oyunların kültleşmiş kalıplarından sıyrılıyor.

Dünya üzerinde artan savaşların pek çok nedeni vardır. Bunlardan bazılar, biyokimyasal faaliyetler, iki gizli ve/veya özel grupların aralarında anlaşmazlıklar, diplomatik sorunlar… gibi gibi. Bunlar uzayıp giderken, ülkeler birbiriyle çekişirken biz de burada M.A.R.S. adlı yeni bir MMO oyununu inceleyelim.

M.A.R.S.’daki konu da bir bakıma yukarıda bahsettiğim bir iki sorundan ortaya çıkan savaşlar. Gizli ve özel örgütlerin birbiriyle olan mücadelesinin arkasında yatan çeşitli nedenler var. Aslında, ortada savaşan askerler arkadaki olayların farkında mı bunu bilemeyiz, ama olayın arkasındaki nedenler aslında biyokimyasal faaliyetler. Hâlihazırda aralarında şiddetli çatışmalar yaşanan ICF (Uluslararası Koalisyon Güçleri) ve IMSA (Bağımsız Askeri Güvenlikİttifakı)’nın – ki burada biyokimyasal faaliyetleri yürüten grup IMSA – bir Pasifik adasında meydana gelen kimyasal bir kaza meydana geliyor. Bu kazanın kontrol altına alınmasını öngören ICF,  adaya derhal girmek ister fakat orada karşılaşacakları IMSA kuvvetlerinin yoğun savunması karşısında kısa süreli bir çatışma çıkar. Başlangıçta ufak ufak çatışmalarla başlayan bu savaş giderek büyür ve ortaya durdurulması çok güç bir savaş çıkartır.

2012 yılında kurulan bir Türk firması olan Gametolia tarafından Türkçe Olarak yayınlanacak, M.A.R.S. ve Unreal Engine 3 motoruyla geliştirilen oyunda ICF ve IMSA arasındaki bu savaşa katılıp, kazanan tarafı siz belirlemek istiyorsanız oyuna derhal dahil olabilirsiniz. TPS bakış açısıyla oynayacağınız M.A.R.S.’da göreceğiniz oyun yapısı diğer MMO oyunlarından ayrılır yanları da var. M.A.R.S.’ta hem PvE ve hem de PvP modu mevcut. PvE modunda zombilere ve biyokimya kazasından etkilenmiş olan yaratıklara karşı savaşıyoruz. Sıradan ve oyunun size sunduğu aptal NPC karakterler olmayacak karşınızda, gayet zeki zombilerle savaşacaksınız. Size el bomba atan zombi bu oyunda var, evet.  PvP modunda da klasik MMO oyunlarında olduğu gibi takımlar hâlinde karşılıklı çatışamalara giriyoruz. Oyundaki PvE modundan biraz bahsetmek istiyoru.  PvE’de karşınızdaaptal aptal etrafta size doğru koşuşturan zombilerin olmadığını söylemiştim. El bombasıyla  size saldıran zombiler görürseniz şaşırmayın. Elbette, elinde M4 taşıyan bir zombiyle savaşmayacaksınız yine bilek gücü kullanan zombilerle savaşacaksınız, ama tekrar ediyorum, hafife alırsanız, oyunda çabuk ölmenizin olasılığı çok yüksek.

Call of Duty zombi modlarında olduğu gibi bir mekânda zombilerin üzerinize akın yapmasını bekliyorsunuz ve bu akınlar belli aralıklarla seviyeler şeklinde oluyor. Seviye arttıkça, o mekândan kurtulup başka bir mekâna geçiyorsunuz. Bu sırada tabii ki, bulunduğunuz mekânda camı, çerçeveyi ve hatta kapıları, duvarları yıkan mutasyona uğramış yaratıklar ve zombilerle karşılaşacaksınız.

Bu yıkılan yerleri tekrar onarma şansınız var. Dediğim gibi bu mod tıpkı Call of Duty’deki zombie moduna benziyor. Yani, en az bir kere bile oynamışsanız bu konuda bir sıkıntınız olmayacaktır. Ayrıca, ekleyeyim siper alma özelliğiyle de daha kolay saklanabilir ve siper aldığınız yerden ateş ederek düşmanlarınıza mermi yağdırabilirsiniz.

Oyunda sahip olduğunuz silahlara enteger ettiğiniz ek donanımlar sayesinde, silahınız tam bir ölüm makinesi hâlini alıyor ve karşınızda devbir zombi olsa bile onu altetmek gayet kolay oluyor, ama ileriki zombi seviyeleri bu konuda size pek şans tanımıyor diyebilirim. Zorluyorlar yahu!

Silahlardan devam edelim. Silahınız size hiç bir entegresi olmadan geliyor ve sizin entegre edebileceğiniz 9 slot bulunuyor, silah ağzı, tüfek dipçiği, sol sürgü, sağ sürgü, alt sürgü, şarjör, sürgü, namlu ve kaplama. Klasikleşmiş tek ana silah kullanımının olmadığı bu oyunda, yanınıza başka bir ana silah alabiliyorsunuz. Ayrıca birden fazla kit kullanarak, istediğiniz vakit dilediğiniz gibi düzenlediğiniz kitlere geçiş yapabiliyorsunuz. Oyunda bulunan bir başka özellik, taşınabilir cihazların size sunduğu imkânları arttırması yönünde.

PvP ve PvE modunda aktif olan taşınabilir cihazlar, ortamdaki üstünlüğünüzü arttırıyor. Ancak, bilmeniz gerekiyor, bu cihazlarınhepsi aynı yerde aktif olmuyor. PvE ve PvP modunda ayrı ayrı aktif olan cihazlar var. M.A.R.S. size 4 adet görev bölümü sunuyor. Bu görevler 30. seviyeye kadar çıkıyor ve bu görevleri tamamladıkça ekstra bonuslar kazanabilirsiniz. Emin olun, bunlar küçümsenmeyecek bonuslar. Oyundaki klan sistemi, marketten satın aldığınız klan kartlarıyla aktif oluyor. 5. seviyeye ulaştığınızda, marketten satın aldığınız klan kartıyla kendinize bir klan oluşturarak kendi birliğiniz kurabilir ve oyun içerisinde düzenlenen çeşitli turnuvalara ve klan maçlarına katılabilirsiniz.

Yeni bir firma olan Gametolia’nın böyle bir oyunla bu piyasaya giriş yapması gayet çekici olmuş. Öyle ki, free to play oyunlarının çok arttığı şu dönemlerde, yenilikçi oyun yapısı ve özellikle Unreal Engine 3 gibi önemli bir oyun motoruyla geliştirilmiş olması oyuna olan ilgiyi daha da çok arttıracak. Şuan beta hâlinde olan oyuna http://www.gametolia.com adresinden betaya kayıt olarak bu maceraya katılabilirsiniz.

[box type=”tick”]

Technopat.net Puanı

Grafik: 90

Oynanış: 90

Ses: 85

Genel: 85

[/box]