Anasayfa Haber AMD 8000 Serisi Mobil Ekran Kartları Geliyor!

AMD 8000 Serisi Mobil Ekran Kartları Geliyor!

AMD’nin 8000 serisi ekran kartlarına hazır olun! İşte Mobility Radeon HD 8800M ve çıkış tarihi…

AMD ile Nvidia arasındaki rekabet masaüstünde olduğu kadar dizüstü bilgisayarlarda da devam ediyor. AMD yeni silahı olan mobil 8000 serisi ekran kartlarını yeni dizüstü bilgisayarlarla birlikte piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Aldığımız bilgilere göre AMD’nin mobil serisi grafik işlemcilerini çok yakında farklı ürünlerde görmeye başlayacağız. Firmanın bu alanda ilk sergileyeceği GPU’lar arasında Mobility Radeon HD 8800M serisi yer alacak.  Bu seri içerisinde HD 8830M modelinin ilk ortaya çıkan mobil ekran kartlarından birisi olacak. Henüz saat hızı ve belleği gibi teknik özellikleri ortaya çıkmış değil ancak bu ekran kartları çok daha verimli olacaklar. Zira GPU olarak Graphics Core Next 2.0 mimarisi kullanacaklar, kod adı ise Sea Island olacak. Yani Sea Island mimarisi bildiğimiz mevcut Southern Isles (7000 Series) GPU’ların daha optimize, verimli ve yine 28 nanometre üretim teknolojisini kullanan, 2013’e hazır sürümü gibi olacak.

İlerleyen günlerde yeni GPU hakkındaki detayları sizlerle paylaşacağız. AMD 8000 serisi mobil GPU’ların 2012 bitmeden piyasada olmasını bekliyoruz.