Anasayfa Haber Ucuza Depolama: Amazon Glacier Geliyor

Ucuza Depolama: Amazon Glacier Geliyor

Amazon Glacier
Amazon Glacier
Amazon Glacier

Amazon’un yeni Glacier hizmeti çok ucuza veri depolama imkanı sunuyor. İşte Glacier’in diğer veri depolama hizmetlerinden farkı, amacı ve fiyatı…

Amazon’un yeni Glacier hizmeti çok ucuza güvenli veri depolama hizmeti sunuyor. Benzeri bulut veri depolama hizmetlerinden farklı olarak anında erişim için değil, uzun vadeli ve sık erişilmeyen verilerin depolanması için sunuluyor.

Gelecekte tekrar lazım olabilecek, yasal ya da bilimsel olarak depolanması gereken veriler düşünülerek hazırlanan Glacier hizmetinin kullanılabileceği örnek alanlar arasında dijital medya arşivleri, finansal veriler, sağlık kayıtları, ham genetik veriler, uzun vadeli veritabanı yedekleri yer alıyor. Amazon, Glacier’deki verilerin istenildiğinde birkaç saat içerisinde erişilebileceğini belirtiyor. Hizmet, bu tür bir erişim süresinin sorun yaratmayacağı türden depolamalar için özellikle düşük fiyat ve kullandığın kadar öde prensibiyle sunuluyor.

Amazon Glacier’de ister küçük, ister büyük miktar veri istenen süre boyunca kısa ya da uzun vadeli olarak ön ödeme ya da özel zorunluluklar içeren kontratlar olmasızın depolanabilecek. Fiyatı ise 100 Gigabyte başına aylık 1.1 dolar olarak açıklandı. Hizmet Amerika, Batı Avrupa, Asya Pasifik bölgesi için kullanıma sunuldu.