Anasayfa Haber 4G Bağlantı Gereksiz mi ?

4G Bağlantı Gereksiz mi ?

4G internet

ABD’de yapılan bir anket sonucunda %47lik bir kesim 4G’ye ihtiyaç duymadıklarını belirtti.

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki araştırma firması Piper Jaffray 4G hakkında bir kamu araştırması yaptı ve bunun için 3.000 insan ile görüştü. Christopher M. Larsen tarafından geçtiğimiz çarşamba günü duyurulan rakamlar ise oldukça kafa karıştırıcı.

Apple firmasının gelecek nesil ürünler üzerine, özellikle telefonlar üzerinde ki çalışmaları tüm sene boyunca dikkat çeken bir alan. 2012’nin başında Apple firması ilk 4G desteği sağlayan iPad 3 ile telefon pazarını oldukça etkilemişti. Elbette Sony bu yarışta geride kalmamış kendi talbet telefonunu piyasaya sürmüştü.

Piper Jaffray’ın yaptığı araştırmada %47lik kısım 4G’ye ihtiyaç duymadıklarını ve oldukça gereksiz olduklarını belirtti. %25lik bir kısım ise 4G’nin diğer bağlantı türlerinden hiç bir farkı olmadığını belirtirken geriye kalan kısım ise olumlu yönde cevaplar verdi.

Elbette 4G’den en çok pay kazanan GSM operatörleri oluyor. Larsen’ın sunduğu bilgiler arasında kullanıcıların %51’i en iyi 4G bağlantısı sağlayan operatör hakkında hiç bir fikirleri olmadığını ortaya çıkardı. Geriye kalan %49luk bölüm ise hepsinin birbirine benzediğini, fazla bir oynama yaşanmadığını belirtti.

Birleşik Devletlerde bulunan 4 büyük operatör, AT&T, Sprint, T-Mobile ve Verizon bu konuda en çok kazananlar arasında. Verizon’un son yıllarda yaptığı 4G atağı sayesinde diğer operatörleri geride bırakması da kayda değer bir çalışma.Bu süratle de 4G pazarını elinde tutmaya devam edeceğe benziyor.

Son bir çalışma olarak olası bir  yeni nesil iPhone çıktığında satın alır mısınız sorusuna yönelik evet cevabı veren %55lik bir kısım da mevcut. Rakamların ortaya çıkardığı resim aslında oldukça komik. Bir çok insan bağlantı hızını önemsemeden Apple’ın çıkardığı tüm cihazları satın almakta. 4G bağlantısını ise olsa da olur olmasada olur şeklinde bir kabullenme halindeler. Telefon pazarının bu hızda büyümesi elbette ekonomik olarak şirketlere fayda sağlamakta. Yani açıkça belli oluyor ki firmalar, telefon firması olsun operatör firması olsun kullanıcı keyfini önemsemeden yeni ürünlerini sürekli pazara sokuyorlar.

Christoper Larsen elinde ki rakamlardan yola çıkarak ” Apple, elinde ki sermaye sayesinde kısa vadede oldukça kazançlı çıkmakta. Diğer yönden bakıldığında buradan pay kazanmaya çalışan diğer firmaları olumsuz yönde etkilemekte ” düşüncesini ortaya koydu.