Anasayfa Haber Bruce Willis Gerçekten Apple’a Dava Açtı mı?

Bruce Willis Gerçekten Apple’a Dava Açtı mı?

Geçtiğimiz günlerde medyada Bruce Willis’in Apple şirketine dava açtığı haberleri çıktı.

Gündemi iyi kötü takip ediyorsanız, ünlü aktör Bruce Willis’in Apple’a dava açmaya hazırlandığı haberlerine gözünüz takılmıştır. Gerek büyük haber sitelerinde, gerek sosyal medyada yayılan bu haber ne kadar doğru? Bruce Willis’in Apple iTunes kullanım koşullarını beğenmediği, müzik arşivini çocuklarına bırakabilmek için firmaya dava açmaya hazırlandığı haberlerinde gerçeklik payı var mı?

Öncelikle haberin esas kaynağına bir bakalım; bu haberi ilk ortaya atan yayın kuruluşu, İngiltere’nin sansasyonel haberler yapmasıyla ünlü tabloid gazetesi The Sun. Yabancı basın hakkında iyi kötü bir fikri olan okuyucular için bu kadarı bile habere gülüp geçmek için yeterli aslında. Ancak yine de çoğu okur için bu ilgi çekici bir haberdi.

Ne var ki ünlü oyuncudan herhangi bir açıklama çıkmasa da, eşi Emma Heming-Willis tarafından atılan bir Twitter mesajı, bu haberin gerçek olmadığını ortaya koydu. Yani Bruce Willis gerçekte Apple’a dava açmaya filan hazırlanmıyordu. Ancak zaten eğlence dünyası içinde yer alan ve telif hakları konusunda az çok bilgisi olan bir aktörün, Apple’a dava açmaya kalkması da gerçekte biraz saçma bir iddia sayılır. Çünkü gerçekte telif hakları ve benzeri konularda Apple ya da Microsoft gibi firmaların pek söz sahibi olduğu söylenemez. Bu konularda yaptırım gücü RIAA ve MPAA gibi organizasyonların elinde sayılıyor.