Anasayfa Haber Ascend D1 12 Eylül’de Çin Pazarına Giriyor !

Ascend D1 12 Eylül’de Çin Pazarına Giriyor !

Huawei Ascend D1, Çin Marketinden gelecek yeni bir cep telefonu
Huawei Ascend D1, Çin Marketinden gelecek yeni bir cep telefonu

Huawei’nin yeni cep telefonu Ascend D1 12 Eylül’de Çin’de satışa çıkıyor.

Dünya’nın en büyük telekominikasyon şirketlerinden biri olan Huawei’nin geliştirdiği yeni akıllı telefon Ascend D1 piyasaya çıkıyor. Telefon, Çin pazarına girdikten sonra yavaşça dış pazara da sunulacak.

Huawei, bu telefonda tamamen kendi tasarımı ve üretimi olan K3V2 1.5GHz quad-core işlemciyi kullanıyor. Ancak firmanın bu işlemciyi üretmede çeşitli sıkıntılar yaşadığı biliniyor. Bu yüzden de, D1 modelinin üretim kapasitesi, Huawei’nin söz sahibi olmaya çalıştığı tüm pazarları aynı anda doyurabilmesine izin vermeyecek kadar düşük. Haliyle telefon önce Çin pazarında, sonra da peyder pey, diğer ülkelerde satışa sunulacak.

Tabii bu üretim sıkıntıları, aynı zamanda telefonun piyasaya çıkışını da hayli geciktirmiş. Tanıtımı daha önceden yapılan telefon, özellikle işlemci gücü açısından hayli övgü almıştı. Ne var ki aradan geçen sürede, Huawei’nin rakipleri çok daha güçlü modelleri piyasaya sürdüler. Bu da Huawei’nin, D1 modelinin ciddi bir rekabetle karşılaşacağı anlamına geliyor. Özellikle telefona konulan 425 dolarlık fiyat, rakiplerin karşısında hayli dezavantajlı görünüyor. Şimdilik görülen kısımda D1, diğer modellere yönelik bir alternatif sunamıyor.

Pazarda söz sahibi olan ve en çok payı kazanan firmaların üst modellerine yönelik çıkartılan D1, Ice Cream Sandwich desteği verecek. Ayrıca 4.5-inch ekran IPS teknolojisini destekliyor ve  üzerinde 1280×720 çözünürlük sağlıyor. 1GB RAM bulunan telefonun 8 GBlık bir depolama alanı da mevcut. Şık ve düzgün bir tasarıma sahip olan telefon kasası kullanıcısına rahatlık sağlarken, dokunmatik ekranı ile de bir çok iş kolayca halledilebiliyor.