Anasayfa Haber Farmville 2 Çıktı !

Farmville 2 Çıktı !

Farmville çizgi film olarak TV'ye geliyor.
Farmville çizgi film olarak TV'ye geliyor.
Farmville 2 çılgınlığı kaldığı yerden devam ediyor.
Farmville 2 çılgınlığı kaldığı yerden devam ediyor.

Facebook’taki Farmville çılgınlığında ikinci perde !

Zynga, 2009 yılında Facebook ağı üzerinden oynanabilecek Farmville adlı oyunu piyasaya sürdü. Farmville, işin özünde listenizdeki arkadaşlarınızla oynayabileceğiniz paylaşım ve yardımlaşma üzerine bir oyundu. Ancak ilerleyen süreçte Farmville oyuncu kaybına uğradı.

Yapımcı firma 26 Haziran 2012 tarihinde Farmville’in bir devam oyunu üzerinde çalıştıklarını duyurdu. Farmville 2, dün Facebook üzerinden sunuldu.

Flash 11 desteği sayesinde yenilenen grafikleriyle daha akıcı bir Farmville görülüyor. Karakterlere, hayvanlara ve çevreye eklenen animasyonlar oyunu oldukça renkli bir hale getirmiş.

Oyunda yenilenen tek şey elbette sadece arayüz değil. Benzerlerinde bulunan enerji harcama tabanlı oynanıştan biraz sıyrılmışa benziyor. Ekinleri ve ağaçları ekip yetiştirmek için su, hayvanları beslemek için ise yem kullanılıyor. Yeni bir kaynak olarak komşularınıza yardım ettiğinizde gübre kazanıyorsunuz. Daha çabuk gelişmek için gerçek para da oyun içinde kullanılabiliyor.

Farmville 2, eski sanal çiftçileri göreve çağırıyor.
Farmville 2, eski sanal çiftçileri göreve çağırıyor.

Oyunda yetiştirdiğiniz ve topladığınız ürünleri satmak amacıyla bir de pazarcı tezgah bulunuyor. Bu stand sayesinde oyuncular kolaylıkla altın toplayabiliyor. Altın ise ekin, ağaç ve hayvan satın almak gibi durumlarda kullanılıyor.

Her sosyal ağ oyununda olduğu gibi listenizdeki arkadaşlarınızı oyuna davet ederek yardımlaşabiliyorsunuz. Oyuna getirilen başarım sistemi sayesinde level atlanabiliyor. Bu görevleri yerine getiren kişi, oyun tarafından ödüllendiriliyor. Ayrıca her oyuncu kendi karakteri üzerinde oynama yapabiliyor.

İlerleyen zaman içerisinde Zynga, Farmville 2 için güncelleme yapacaklarını duyurdu. Şimdiden kullanıcılar komşu bahçedeki kargaları kovalamaya, limon ağacı yetiştirmeye başladı.