Anasayfa Haber Nokia Lumia Serisi Tanıtıldı

Nokia Lumia Serisi Tanıtıldı

Nokia Lumia Serisi ile pazarda kendine yer arıyor.
Nokia Lumia Serisi ile pazarda kendine yer arıyor.
Nokia Lumia Serisi ile pazarda kendine yer arıyor.
Nokia Lumia Serisi ile pazarda kendine yer arıyor.

New York’ta gerçekleştirilen Lansman gecesinde Nokia Lumia Serisi tanıtıldı.

Nokia Firması, Samsung ve Apple’ın ele geçirdiği telefon pazarında söz sahibi olabilmek için Lumia serisini 5 Eylül akşamı New York’ta tanıttı. Piyasaya sürülecek ilk Windows Phone 8 sistemli telefon olması nedeniyle Nokia ilgi çekiyor.

Lumia 920 rakip telefonlardan daha iyi kamera deneyimi sunuyor. 8-Megapiksellik kamerası ile flaşsız olarak 5 kat daha fazla ışık yakalayabilme özelliğine sahip. Nokia, PureView teknolojisi sayesinde, SLR fotoğraf makinalarında yakalanan kaliteyi sunuyor. Bir cep telefonu olmasına karşılık iç ve dış mekanlarda hatta loş ortamda profesyonel çekimlere olanak sağlıyor. Ayrıca bu sistem sayesinde titreşime engel olunuyor.

Nokia City Lens uygulaması sayesinde şehre farklı gözle bakacaksınız.
Nokia City Lens uygulaması sayesinde şehre farklı gözle bakacaksınız.

Nokia Lumia 920 ile artık kaybolmayacaksınız.

Lumia 920’nin getirdiği bir yeni özellik ise Nokia City Lens uygulaması. Bu uygulama sayesinde kameranızı bulunduğunuz sokağa doğrultunca size bölge hakkında detaylı bilgiler vermeye başlıyor. Sokak üzerindeki binalar, restorantlar, oteller, müzeler hakkında bir çok bilgiye rahatlıkla ulaşabiliyorsunuz. Ayrıca Nokia Haritalar, Nokia Sürüş ve Nokia Toplu Taşıma uygulamaları sayesinde şehirde yolunuzu kaybetmiyorsunuz. Rakip akıllı telefonların kullandığı tüm programları tek bir uygulamaya indiren Nokia City Lens oldukça kullanışlı olacağa benziyor.

Lumia 920 ilk WP8 işletim sistemini kullanacak cep telefonu olmasına karşın, Samsung, HTC ve Huawei gibi firmalar da aynı sistemi kendi modellerinde kullanacaklar. Lumia 920’yi diğerlerinden ayıran özelliği ise Wireless Şarj olabilme imkanı. Wireless Power Consortium tarafından konulan standartlara uygun olarak, Lumia 920 bağlantı olmadan şarj olabilecek. Yani kısa dalgalar gönderen bir endüksiyon matının üzerine konulduğunda Lumia 920 kablosuz olarak şarj oluyor. Qi Teknolojisi adı verilen bu uygulama için çıkarılan standart matların yanı sıra Nokia, kendi tasarladığı ürünleri de piyasaya sokacak. Ayrıca 2000mAh bataryası sayesinde daha uzun batarya ömrü tanıyor.

Qi Bağlantısız Şarj teknolojisi
Qi Bağlantısız Şarj teknolojisi

Nokia Lumia 820

Nokia’nın amiral telefonu Lumia 920’nin küçük kardeşi olan 820 ortalama telefon kullanıcıları için geliyor. Fiyat aralığının üst modeline göre daha az olacağı tahmin edilen 820 de, endüksiyon matı sayesinde Wireless şarj olabilme imkanına sahip. Lumia serisi PureMotion HD+ sayesinde ekran kalitesini artırıyor. Çevreye duyarlı olan ekran, karanlık ortamlarda ya da gün ışığının yansımasına göre aydınlığını ayarlayabilmekte. PureMotion HD+ bununla sınırlı kalmıyor elinizde eldiven varken bile kullanıma izin veriyor.

Lumia 920’nin kırmızı, sarı, gri, beyaz ve siyah polikarbonit kapakları olacak. Lumia 820’de ise bu renklerin yanı sıra mor ve mavi modelleri de piyasaya sunulacak.

Lumia serisi Amerika Birleşik Devletleri’nde AT&T tarafından desteklenirken diğer ülkelerde farklı operatörler tarafından üstlenilecek. Nokia Türkiye Müdürü Çiçek UyansoyNew York’ta tanıtımını gerçekleştirdiğimiz yeni ürünlerimizi, 2012 yılı içerisinde Türkiye pazarına sunmayı planlıyoruz. Yeni ürünlerimizle birlikte kullanıcılarımıza yepyeni bir akıllı telefon deneyimi sunacağız. ” dedi. Bu sözleriyle Nokia Lumia serisinin ülkemize gelip gelmeyeceğine dair söylentileri bitirmiş oldu.

Nokia’nın Apple ve Samsung tarafından domine edilmiş akıllı telefon pazarından pay alma çabasının sonuçları ilerleyen süreçte belli olacak. Firma, WP8 ile Android ve IOS yarışında üçüncü bir güç olmak istiyor. Bunda Microsoft’un WP8 ile Windows 8 arasında uyumluluk sağlaması da market üzerinde etkili bir strateji olacağa benziyor.

Nokia Lumia 920 Nokia Lumia 820
Ekran 4.5 inç Nokia PureMotion HD+ WXGA IPS LCDSuper Sensitive dokunmatik

Yüksek Parlaklık modu ve Güneş Işığında Okunabilirlik özellikli Nokia ClearBlack

4.3 inç ClearBlack OLED WVGA 800x480Super Sensitive dokunmatik

Yüksek Parlaklık modu ve Güneş Işığında Okunabilirlik özellikli Nokia ClearBlack

Batarya Entegre Qi kablosuz şarj ile 2000mAh Qi kablosuz şarj destekli 1650mAh
İşlemci 1.5GHz Çift Çekirdekli Snapdragon S4 1.5GHz Çift Çekirdekli Snapdragon S4
Birinci kamera 8.MP Nokia PureView gelişmiş optik görüntüleme stabilizasyonu ve Carl Zeiss mercek30fps’de full HD 1080p video çekimi 8MP Otomatik Odak ve Carl Zeiss mercekİkili LED flaş

30fps’de full HD 1080p video çekimi

Ön kamera 1.2MP ve 720p HD video VGA
Bellek 1GB RAMToplam 32GB yığın bellek ve 7GB kullanıma hazır SkyDrive depolama alanı 1GB RAM8GB yığın bellek, microSD hafıza kartı desteği ve 7GB kullanıma hazır SkyDrive depolama alanı