Anasayfa Haber Intel Ultrabook’lara Sesli Komut Desteği

Intel Ultrabook’lara Sesli Komut Desteği

Intel Ultrabook: Nuance Dragon Assistant
Intel Ultrabook: Nuance Dragon Assistant

Intel Ultrabook: Nuance Dragon Assistant
Intel Ultrabook: Nuance Dragon Assistant

Intel Ultrabook’lar sesli komut desteğiyle donanıyor! İşte Intel’in yeni Ultrabooklarıyla birlikte sunacağı ek yazılımın detayları…

Intel’in hafif ve ince dizüstü bilgisayar konsepti olan Ultrabook’lar, Nuance firmasının ses tanıma yazılımıyla güçleniyor. Dragon Assistant isimli yazılım, piyasaya sürülecek olan yeni Ultrabook modelleriyle birlikte kullanıma sunulacak.

Ultrabook kullanıcılarının sesli komutlarını algılayan asistan uygulaması internet üzerinde arama yapabilecek, müzik açabilecek, e-posta cevaplayabilecek ve Facebook, Twitter gibi sosyal ağlarda durum güncelleyebilecek. Uygulamanın İngilizce komutları arasında açmak için “Hello Dragon”, arama için “Search Technopat for Ultrabook“, kapatmak için “Go to sleep” yer alacak.

Dell’in XPS 13 Ultrabook modeliyle birlikte beta sürümüyle deneme sürecine girecek olan Nuance Dragon Assistant, 2012 yılının son aylarında başka ultrabook modellerinde de sunulmaya başlanacak. Beta sürümünden tam sürüme geçiş için 2013’ün başları bekleniyor. Bu sayede Intel Ultrabook bilgisayarlar Google’ın sesli arama, Apple’ın Siri hizmetine benzer bir işlev kazanacak.

Aşağıdaki videoda Intel’in Ultrabook’lar için Nuance Dragon Assistant tanıtımını izleyebilirsiniz…