Anasayfa Haber iPhone 5 Fiyatı, Teknik Özellikleri ve Çıkış Tarihi

iPhone 5 Fiyatı, Teknik Özellikleri ve Çıkış Tarihi

iPhone 5
iPhone 5
iPhone 5
iPhone 5 Galerisi için tıklayın…

Apple’ın yeni cep telefonu iPhone 5’in fiyatı, teknik özellikleri ve çıkış tarihi resmen açıklandı. İşte yeni iPhone 5’in bütün özellikleri…

Apple’ın yeni cep telefonu iPhone 5’in fiyatı, teknik özellikleri ve çıkış tarihi resmen açıklandı. Yeni nesil A6 işlemci kullanacak olan iPhone 5, daha uzun şarj ömrü sunacak ve yüksek grafiklere sahip oyunları çok daha yüksek performans ile çalıştıracak. Yeni A6 işlemci sayesinde inceliği 7.6 milimetre, ağırlığı da 122 gram, yani iPhone 4S’ten yüzde 18 daha ince ve yüzde 20 daha hafif bir telefon olan iPhone 5, 4 inç boyutundaki Retina Display ekranının çözünürlüğü 1136 x 640 piksel olacak. Yeni ekran yüzde 44 daha canlı renklere sahip olacak ve parlak ışıkta daha rahat okunabilecek.

iPhone 5’in kamerası 8 megapiksel çözünürlüğe sahip, yeni A6 işlemci sayesinde daha hızlı fotoğraf çekecek. Hızlı çekimin yanında fotoğraflardaki görüntü kirliliğini temizleme özelliği, düşük ışıkta daha iyi çekim ve panaromik çekim özelliği de kameraya eklenmiş durumda.

iPhone 5’in en büyük farkı iki yerine 3 mikrofona sahip olması. Önde, arkada ve altta bulunan mikrofonlar ile Apple iPhone 5’in konuşmalarda çok yüksek ses kalitesi sunacağını belirtiyor. Kulaklıkta bulunan mikrofon için de ses temizleme özelliği bulunacak. Cep telefonunun işletim sistemi olan iOS ise iOS 6 sürümüne güncelleniyor. iOS 6 işletim sistemi 19 Eylülde indirilebilir olacak.

Siri artık rezervasyon yapabilecek, yol tarif edebilecek bu sayede Apple Google haritalar yerine Siri yol tarifleri sunacak. Ayrıca Facebook durum güncellemeleri Siri ile sesli yapılabilecek. Facetime ise video görüşmelerde WiFi engelinden kurtularak görüntülü görüşmeyi operatörler üzerinden yapabilecek.

Daha ince ve daha güçlü olmanın yanında, 8 saat konuşma ve internette gezinti süresi vadediyor. Elbette bu vaadin hangi şartlar altında gerçek olduğunu testler gösterecek.

Yeni iPhone 5 4G LTE internet bağlantısı destekli olarak geliyor ancak yeni nesil Bluetooth ve NFC teknolojilerinden yoksun. Apple yeni WiFi teknolojisinin eskisinden daha hızlı olduğunu belirtse de detay vermiyor. Yeni telefon tasarım olarak büyük bir değişim geçirmedi, tamamen camdan ve alüminyumdan yapılmış durumda.

iPhone kullanıcıları eski şarj cihazlarını da kullanamayacaklar, daha önce duyurduğumuz yeni Apple bağlantısı, iPhone 5’te de tahmin ettiğimiz gibi standart olarak gelecek. Ancak Apple, eski şarj cihazları ve dock gibi aksesuarlar için de bir adaptör sunacaklarını resmen açıkladı.

iPhone 5 fiyatları 4S ile aynı. 16GB iPhone 5 199 dolar, 32GB iPhone 5 299 dolar ve 64GB iPhone 5 modeli 399 dolara satılacak. iPhone 4S anlaşmalı olarak 99 dolara satılacak. 14 Eylül’de ön siparişe sunulacak olan cep telefonunun bir ay sonra satışa sunulması bekleniyor. İlk iPhone 5’ler 21 Eylül’de pek çok ülkede tüketicilere ulaşacak. iPhone 5’in Türkiye’deki çıkış tarihi pek çok ülkede olduğu gibi bir ay sonrasına yani 21 Ekim’e kalacak.