Anasayfa Haber 500 Milyon Android: Hangi Sürümü Kaç Kişi Kullanıyor?

500 Milyon Android: Hangi Sürümü Kaç Kişi Kullanıyor?

Android 4.1 Jelly Bean
Android 4.1 Jelly Bean
Android 4.1 Jelly Bean
Android 4.1 Jelly Bean

Google Android işletim sistemi yaygınlaşmaya devam ediyor. Peki 500 Milyon Android cihazın kaçta kaçı son sürümü kullanıyor? İşte resmi açıklama ve ilginç veriler…

Android Ürün Geliştirme Direktörü Hugo Barra, Google+ üzerinde işletim sistemine her gün 1.3 milyon kullanıcı eklendiğini duyurdu…

Daha önce eşi benzeri görünmemiş bir hızla yayılan Android akıllı cep telefonlarının büyük kısmı eski 2.3 Gingerbread sürümü olsa da, yeni sürümler olan ICS ve Jelly bean de yaygınlaşıyor. ICS yani Android 4.0 sürümü yüzde 20 kullanım oranına, 4.1 Jelly Bean sürümü ise yüzde 1 kullanım oranına sahip. Toplam aktif Android cep telefonu ve tablet bilgisayar sayısı bu sayede 500 milyonu geride bırakmış oluyor.

Bu verilerin ortaya koyduğu gerçek piyasaya ilk çıkan Android sürümlerinden ziyade 2.3 sürümünün 400 milyon kullanıcıyla en yaygın Android işletim sistemi sürümü olduğunu gösteriyor. Ancak Android 4.0 ICS ile birlikte yakalanan yüzde 20 oranı da yeni sürümlerin heyecan uyandırdığını ve bir dönüşümün başladığını da ortaya koyuyor.

Bu 500 milyon Android cihaz sayısı daha önce de ortaya çıkmış olmasına karşın ilk kez Google ve Android yetkilileri tarafından resmen onaylandı. Android Ürün Geliştirme Direktörü Hugo Barra’nın Google’ın sosyal ağı Google+ üzerindeki “500 milyon Android” duyurusu, daha önce yayınlanan araştırma verilerini doğruladı.